გთხოვთ, გამოიყენოთ ეს იდენთიფიკატორი ამ ერთეულის ციტირებისთვის ან ბმულისთვის: https://openscience.ge/handle/1/1778
სათაური: Wine tourism - Opportunity for Development of Wine Industry and Identification of New Resources
ღვინის ტურიზმი - მეღვინეობის ინდუსტრიის განვითარებისა და ახალი რესურსების გამოვლენის შესაძლებლობა
ავტორები: Tsatskrialashvili, Tsitsi 
ცაცკრიალაშვილი, ციცი 
ხელმძღვანელი: მელაძე, მაია 
ხარისხის სახელი: აგრარული მეცნიერებების მაგისტრი
სასწავლო პროგრამის სახელი: ქართული მევენახეობა-მეღვინეობის სამაგისტრო საგანმანათლებლო პროგრამა
განათლების საფეხური
(0 - საბაკალავრო, 1 - სამაგისტრო, 2 - სადოქტორო ან პოსტსადოქტორო)
1
ხარისხის გამცემი: კავკასიის საერთაშორისო უნივერსიტეტი 
დაწესებულება: Caucasus International University 
კავკასიის საერთაშორისო უნივერსიტეტი 
ფაკულტეტი: Faculty of Viticulture-Winemaking 
მევენახეობა-მეღვინეობის ფაკულტეტი 
საკვანძო სიტყვები: საქართველოს ღვინის ტურიზმი
ქართული მევენახეობა-მეღვინეობა
გამოცემის თარიღი: 2019
გამომცემელი: Caucasus International University 
კავკასიის საერთაშორისო უნივერსიტეტი 
რეზიუმე: 
Presented master paper is considered today’s topical role and importance of wine tourism, which is a new direction for our country and hindering a lot of barriers to develop it, For example: The absence of infrastructure in almost all regions of Georgia, the lack of skilled and qualified personnel in the villages, the foreign language barrier, poor quality wine, etc.
The main goal and objective of the work is to evaluate wine tourism as a new resources for the development feld of winemaking. Also, it is important to establish the benefits and advantages of the development of wine tourism, especially for small wineries, to enhance wine export and to support the wine industry.
Wine tourism in the services and products of fundamental research will help the wine tourism of private business owners to better explore the market, to see what risks are associated, for example building of small cellars, what segment of tourists arrive, what requirements they have and to be able to satisfy the enterprise. Also, what is the need for opening a tourism company focused on domestic and wine tourism and conducting wine tours, what are the difficulties of studying, analysis and conclusion of wine tourists.
The research has revealed the positive and negative effects of wine tourism development in wine industry, problems and perspectives, new resources and opportunities. Recommendations and advices are provided within the research.

სამაგისტრო ნაშრომში განხილულია დღეისათვის მეტად აქტუალური თემა ღვინის ტურიზმის როლი და მნიშვნელობა, რომელიც ჩვენი ქვეყნისთვის ახალი მიმართულებაა, მის განვითარებას კი უამრავი ბარიერი უშლის ხელს მაგალითად: ინფრასტრუქტურის არარსებობა საქართველოს თითქმის ყველა რეგიონში, უფრო მეტად კი სოფლებში, გამოცდილი და კვალიფიციური კადრების ნაკლებობა, უცხო ენის ბარიერი, უხარისხო ღვინის წარმოება და სხვა.
ნაშრომის მთავარი მიზანი და ამოცანაა კვლევებით გამოვავლინოთ და შევაფასოთ ღვინის ტურიზმი, როგორც ახალი რესურსი მეღვინეობის დარგის განვითარებისთვის, ასევე მნიშვნელოვანია დავადგინოთ ღვინის ტურიზმიდან მიღებული სარგებელი და მისი განვითარების უპირატესობები, განსაკუთრებით მცირე მარნებისთვის, ღვინის ექსპორტის გაზრდისთვისა და მეღვინეობის დარგის ხელშეწყობისთვის.
ღვინის ტურიზმში არსებული მომსახურებისა და პროდუქტების საფუძვლიანი კვლევა დაეხმარება შემდგომში ღვინის ტურიზმში შემავალი კერძო ბიზნესის მფლობელებს უკეთ შეისწავლონ ბაზარი, დაინახონ თუ რა რისკებთან არის დაკავშირებული, მაგალითად მცირე მარნების მშენებლობა, რა სეგმენტის ტურისტები ჩადიან, რა მოთხოვნილებები აქვთ მათ და რისი დაკმაყოფილება შეუძლია საწარმოს, მარნის მფლობელებს. ასევე რამდენად მოთხოვნადია შიდა და ღვინის ტურიზმზე ორიენტირებული ტურისტული კომპანიის გახსნა და ღვინის ტურების ჩატარება, რა სიძნელეები ახლავს თან ამ ყველაფერს, ღვინის ტურისტების შესწავლა, ანალიზი და დასკვნა
ჩატარებული კვლევებით გამოვლენილია ღვინის ტურიზმის განვითარების დადებითი და უარყოფითი მხარეები მეღვინეობის დარგის განვითარებაში, პრობლემები და პერსპექტივები, ახალი რესურსები და შესაძლებლობები. მოცემულია რეკომენდაციები და რჩევები.
URI: https://openscience.ge/handle/1/1778
ჩანს კოლექციებში:მევენახეობა-მეღვინეობის ფაკულტეტი (დისერტაციები, სამაგისტრო ნაშრომები)

ფაილები ამ ერთეულში:
ფაილი აღწერა ზომაფორმატი
Tsitsi Tsatskriashvili Samagistro.pdfღვინის ტურიზმი - მეღვინეობის ინდუსტრიის განვითარებისა და ახალი რესურსების გამოვლენის შესაძლებლობა709.44 kBAdobe PDFდათვალიერება-გახსნა
სრული ჩანაწერის ჩვენება

CORE Recommender

გვერდის დათვალიერება

445
checked on May 3, 2024

გადმოწერა

1,772
checked on May 3, 2024


ერთეულები ციფრულ საცავში დაცულნი არიან საავტორო უფლებით, ყველა უფლების დაცვით, თუ სხვაგვარი რამ არაა მითითებული.