გთხოვთ, გამოიყენოთ ეს იდენთიფიკატორი ამ ერთეულის ციტირებისთვის ან ბმულისთვის:
https://openscience.ge/handle/1/89
სათაური: | International marketing of Georgian cuisine ქართული სამზარეულოს საერთაშორისო მარკეტინგი |
ავტორები: | Beburidze, Natia ბებურიძე, ნათია |
ხელმძღვანელი: | დალაქიშვილი, რუსუდან | ხარისხის სახელი: | ბიზნესის ადმინისტრირების მაგისტრი საერთაშორისო ბიზნესის მენეჯმენტში | სასწავლო პროგრამის სახელი: | საერთაშორისო ბიზნესის მენეჯმენტის სამაგისტრო საგანმანათლებლო პროგრამა | განათლების საფეხური (0 - საბაკალავრო, 1 - სამაგისტრო, 2 - სადოქტორო ან პოსტსადოქტორო): | 1 | ხარისხის გამცემი: | კავკასიის საერთაშორისო უნივერსიტეტი | დაწესებულება: | Caucasus International University კავკასიის საერთაშორისო უნივერსიტეტი |
ფაკულტეტი: | Faculty of Business ბიზნესის ფაკულტეტი |
საკვანძო სიტყვები: | საერთაშორისო მარკეტინგი ქართული სამზარეულო |
გამოცემის თარიღი: | 2018 | გამომცემელი: | Caucasus International University კავკასიის საერთაშორისო უნივერსიტეტი |
რეზიუმე: | Presented master's paper analyzes Georgian cuisine as one of the most important determinants of national identity, shows the ways and strategies that need to be established on the global market. The work consists of three logically related chapters and eight subdivisions. The first chapter of the work examines the history of Georgian national cuisine and its peculiarities, factors affecting its formation, unique characteristics of Georgian wine and cuisine. The second chapter deals with the peculiarities of the international market, namely, the cuisine of the countries of the world, their popularization strategies. The third chapter deals with the prospects of exporting Georgian cuisine to marketing and international markets. The tourism potential of Georgia is one of the main strategies for the popularization of Georgian gastronomic culture. A survey was conducted which showed us the great potential of Georgian cuisine. Based on the results of the survey, strategies for positioning and popularization of the Georgian culinary on international market were selected, recommendations and proposals for further development have been developed. წარმოდგენილ სამაგისტრო ნაშრომში გაანალიზებულია ქართული სამზარეულო, როგორც ეროვნული იდენტობის ერთ-ერთი უმნიშვნელოვანესი განმსაზღვრელი ფაქტორი, დასახულია მისი საერთაშორისო ბაზარზე თავის დამკვიდრების გზები და სტრატეგიები. ნაშრომი შედგება სამი ლოგიკურად დაკავშირებული თავისა და რვა ქვეთავისაგან. ნაშრომის პირველ თავში განხილულია ქართული ეროვნული სამზარეულოს ისტორია და მისი თავისებურებები, მის ჩამოყალიბებაზე მოქმედი ფაქტორები, ქართული ღვინის და სამზარეულოს უნიკალური მახასიათებლები. მეორე თავში საუბარია საერთაშორისო ბაზრის მახასიათებლებზე, კერძოდ, მსოფლიო ქვეყნების სამზარეულოზე, მათ მიერ გამოყენებულ კულინარიის პოპულარიზაციის სტრატეგიებზე. მესამე თავი შეეხება ქართული სამზარეულოს პოპულარიზაციასა და საერთაშორისო ბაზრებზე გატანის პერსპექტივებს. განხილულია საქართველოს ტურისტული პოტენციალი და საუბარია, ქართული სამზარეულოს მნიშვნელობაზე ტურიზმის განვითარებაში. კვლევის შედეგებიდან გამომდინარე, შეირჩა ქართული კულინარიის საერთაშორისო ბაზარზე პოზიციონირების და პოპულარიზაციის სტრატეგიები, შემუშავდა რეკომენდაციები და წინადადებები შემდგომი განვითარებისთვის. |
URI: | https://openscience.ge/handle/1/89 |
ჩანს კოლექციებში: | ბიზნესის ფაკულტეტი (დისერტაციები, სამაგისტრო ნაშრომები) |
ფაილები ამ ერთეულში:
ფაილი | აღწერა | ზომა | ფორმატი | |
---|---|---|---|---|
Natia Beburidze.pdf | ქართული სამზარეულოს საერთაშორისო მარკეტინგი | 591.29 kB | Adobe PDF | დათვალიერება-გახსნა |
CORE Recommender
გვერდის დათვალიერება 50
219
checked on May 21, 2024
გადმოწერა 10
3,525
checked on May 21, 2024
Google ScholarTM
გადამოწმება
ერთეულები ციფრულ საცავში დაცულნი არიან საავტორო უფლებით, ყველა უფლების დაცვით, თუ სხვაგვარი რამ არაა მითითებული.