Please use this identifier to cite or link to this item:
https://openscience.ge/handle/1/692
Title: | ქართული ღვინის კომპანიების მიერ ბრენდის პოზიციონირება სოციალური ქსელების საშუალებით | Authors: | ქარენაშვილი, ელენე | Advisor: | სეთური, მაია | Degree Name: | Master of Business Administration ბიზნესის ადმინისტრირების მაგისტრი |
Degree Discipline: | ბიზნესის ადმინისტრირება (Business Administration) | Degree Level (0 - Undergraduate, 1 - Masters, 2 - Doctoral or post-doctoral): | 1 | Institution: | Ivane Javakhishvili Tbilisi State University ივანე ჯავახიშვილის სახელობის თბილისის სახელმწიფო უნივერსიტეტი |
Faculty: | Faculty of Economics and Business ეკონომიკისა და ბიზნესის ფაკულტეტი |
Keywords: | ბრენდის პოზიციონირება ქართული ღვინის ბაზარი სოციალური ქსელების როლი ქართული ღვინის ბაზრის განვითარებაში ქართული ღვინის მწარმოებელი კომპანიები ბრენდის პოზიციონირება |
Issue Date: | 2019 | Publisher: | Ivane Javakhishvili Tbilisi State University ივანე ჯავახიშვილის სახელობის თბილისის სახელმწიფო უნივერსიტეტი |
Abstract: | Digital era of social networks, as brand communication modern platform, day by day plays an important role in the brand development. Georgian wine industry is in development stage and has transition period, which means the transition from the traditional media of wine companies to digital platforms. Georgian wine companies will be able to use social networks, easily define their consumer segment and work together in the lowest cost of establishing this segment. The purpose of the thesis is to expose on the basis of comparative analysis of qualitative and quantitative research, how big is the role of communicating with users through social networks and how the advertising posts placed on the social networks of wine companies that affect consumer behaviour. Also to reveal, how effecrive are web platforms just for brand positioning. It is important to determine what problems are experienced when communicating with brand representatives and what strategy the brand is trying to eliminate. ციფრული ეპოქის ხანაში სოციალური ქსელები, როგორც ბრენდის კომუნიკაციის თანამედროვე პლატფორმა, დღითიდღე მნიშვნელოვან როლს იძენს ბრენდის განვითარებაში. ქართული ღვინის ინდუსტრია განვითარების საფეხურზეა და გარდამავალი პერიოდი აქვს, რაც გულისხმობს ღვინის კომპანიების ტრადიციული მედია საშაულებებიდან ციფრულ პლატფორმებზე გადასვლის ეტაპს. სოციალური ქსელების საშუალებით ქართული ღვინის კომპანიები შეძლებენ, მარტივად განსაზღვრონ მათი სამომხმარებლო სეგმენტი და კომბინირებულად იმუშაონ ამ სეგმენტში თავის დამკვიდრებაზე დაბალი დანახარჯებით. ნაშრომის მიზანია თვისებრივი და რაოდენობრივი კვლევების შედარებითი ანალიზის საფუძველზე გამოამჟღავნოს, რამდენად დიდი როლი ენიჭება მომხმარებლებთან კომუნიკაციას სოციალური ქსელების საშუალებით და რამდენად ახდენს ღვინის კომპანიების მიერ სოციალურ ქსელებში განთავსებული სარეკლამო პოსტები მომხმარებელთა ქცევაზე გავლენას. ასევე იმის გამოსავლენად, ბრენდის პოზოციონირებისათვის რამდენად ეფექტურია ვებ პლატფორმები. მნიშვნელოვანია იმის განსაზღვრაც, ძირითადად რა პრობლემებს აწყდებიან მომხმარებლები ბრენდის წარმომადგენლებთან კომუნიკაციის დროს და რა სტრატეგიით ცდილობს ბრენდი ამ პრობლემების აღმოფხვრას. |
URI: | https://openscience.ge/handle/1/692 |
Appears in Collections: | ეკონომიკისა და ბიზნესის ფაკულტეტი (დისერტაციები, სამაგისტრო ნაშრომები) |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
samagistro qarenashvili elene.pdf | ქართული ღვინის კომპანიების მიერ ბრენდის პოზიციონირება სოციალური ქსელების საშუალებით | 1.24 MB | Adobe PDF | View/Open |
CORE Recommender
Page view(s)
146
checked on Oct 2, 2024
Download(s)
1,448
checked on Oct 2, 2024
Google ScholarTM
Check
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.