გთხოვთ, გამოიყენოთ ეს იდენთიფიკატორი ამ ერთეულის ციტირებისთვის ან ბმულისთვის: https://openscience.ge/handle/1/2608
სათაური: ასკილის ნაყოფებისა და ვარდის ფურცლების გამოკვლევა ბიოლოგიურად აქტიური ნივთიერებებზე და მისი გამოყენება უალკოჰოლო სასმელების წარმოებაში
ავტორები: მახარაძე, სოფიკო 
Makharadze, Sofiko 
ხელმძღვანელი: გორგილაძე, მირანდა 
ხარისხის სახელი: აგრარულ მეცნიერებათა მაგისტრი
სასწავლო პროგრამის სახელი: აგრარული მეცნიერებანი
დაწესებულება: საქართველოს საპატრიარქოს წმიდა ტბელ აბუსერისძის სახელობის სასწავლო უნივერსიტეტი 
ფაკულტეტი: აგრარულ მეცნიერებათა და ბიზნესის ადმინისტრირების ფაკულტეტი 
საკვანძო სიტყვები: ასკილისა და ვარდის ფურცლების გამოკვლევა
ბიოლოგიურად აქტიური ნივთიერებები
უალკოჰოლო სასმელები
წვენის მიღების ტექნოლოგია
გამოცემის თარიღი: 2021
რეზიუმე: 
სამაგისტრო ნაშრომი წარმოადგენს ,,ასკილის ნაყოფებისა და ვარდის ფურცლების გამოკვლევა ბიოლოგიურად აქტიური ნივთიერებებზე და მისი გამოყენება უალკოჰოლო სასმელების წარმოებაში“. ნაშრომში, მოცემულია საქართველოში გავრცელებული ბიოლოგიურად აქტიური ნივთიერებებით მდიდარი ასკილისა და ვარდის ფურცლების გამოკვლევა ქიმიურ შედგენილობაზე, მათგან ნაყენების დამზადების მეთოდის შემუშავებაზე და მიღებული ნაყენებიდან გამაგრილებელი უალკოჰოლო სასმელების დამზადებაზე. ნაშრომში მოცემულია კვლევის ობიეტების დახასიათება; მათი ქიმიური ნივთიერებების გამოკვლევის მეთოდების შერჩევა; ნაყენების მიღების მეთოდების შერჩევა და მათგან უალკოჰოლო სასმელების კუპაჟების დამზადება; მიღებული ასკილისა და ვარდის ნაყენებიდან უალკოჰოლო სასმელის დამზადების ტექნოლოგიის შემუშავება.
დამზადებული იქნა ასკილის უალკოჰოლო სასმელი, რომელშიც გამოყენებული იქნა ვარდის ნაყენი, დამუშავდა მისი მიღების ტექნოლოგია. სასმელი შეფასდა ორგანოლეპტიკურად და გაცემული იქნა რეკომენდაცია სასმელის წარმოებაზე.

Master’s thesis is about ,, investigation of rosehip and rose petals on biologically active substances and its use in the production of non–alkoholic beverages.
The paper examines the chemical composition of rosehip and rose petals rich in biologiccaly active substance common in Georgia. To develop a method of mosking tinctares from them and to make soft non-alkoholic drinks from the obtaired tinctures. The paper describes the resarch dijects. Seleqtion of metoder for the study of their demicals, tinctures and making alcoholic beverage brends from them, develop a technology fa making non-alcoholic beverages from rosehip and rose tinctures, a non –alcoholic drink of rosehip was made in which rose tincture was used the technology of it’s maiking was developed the drink. Was evelciated organoleptically and a rekommendation was made for the production of the drink.
URI: https://openscience.ge/handle/1/2608
ჩანს კოლექციებში:აგრარულ მეცნიერებათა და ბიზნესის ადმინისტრირების ფაკულტეტი (სამაგისტრო ნაშრომები)

ფაილები ამ ერთეულში:
ფაილი აღწერა ზომაფორმატი
Sopiko Makharadze Samagistro.pdfასკილის ნაყოფებისა და ვარდის ფურცლების გამოკვლევა ბიოლოგიურად აქტიური ნივთიერებებზე და მისი გამოყენება უალკოჰოლო სასმელების წარმოებაში1.83 MBAdobe PDFდათვალიერება-გახსნა
სრული ჩანაწერის ჩვენება

CORE Recommender

გვერდის დათვალიერება

106
checked on May 5, 2024

გადმოწერა

484
checked on May 5, 2024


ერთეულები ციფრულ საცავში დაცულნი არიან საავტორო უფლებით, ყველა უფლების დაცვით, თუ სხვაგვარი რამ არაა მითითებული.