Please use this identifier to cite or link to this item: https://openscience.ge/handle/1/2608
Title: ასკილის ნაყოფებისა და ვარდის ფურცლების გამოკვლევა ბიოლოგიურად აქტიური ნივთიერებებზე და მისი გამოყენება უალკოჰოლო სასმელების წარმოებაში
Authors: მახარაძე, სოფიკო 
Makharadze, Sofiko 
Advisor: გორგილაძე, მირანდა 
Degree Name: აგრარულ მეცნიერებათა მაგისტრი
Degree Discipline: აგრარული მეცნიერებანი
Institution: საქართველოს საპატრიარქოს წმიდა ტბელ აბუსერისძის სახელობის სასწავლო უნივერსიტეტი 
Faculty: აგრარულ მეცნიერებათა და ბიზნესის ადმინისტრირების ფაკულტეტი 
Keywords: ასკილისა და ვარდის ფურცლების გამოკვლევა
ბიოლოგიურად აქტიური ნივთიერებები
უალკოჰოლო სასმელები
წვენის მიღების ტექნოლოგია
Issue Date: 2021
Abstract: 
სამაგისტრო ნაშრომი წარმოადგენს ,,ასკილის ნაყოფებისა და ვარდის ფურცლების გამოკვლევა ბიოლოგიურად აქტიური ნივთიერებებზე და მისი გამოყენება უალკოჰოლო სასმელების წარმოებაში“. ნაშრომში, მოცემულია საქართველოში გავრცელებული ბიოლოგიურად აქტიური ნივთიერებებით მდიდარი ასკილისა და ვარდის ფურცლების გამოკვლევა ქიმიურ შედგენილობაზე, მათგან ნაყენების დამზადების მეთოდის შემუშავებაზე და მიღებული ნაყენებიდან გამაგრილებელი უალკოჰოლო სასმელების დამზადებაზე. ნაშრომში მოცემულია კვლევის ობიეტების დახასიათება; მათი ქიმიური ნივთიერებების გამოკვლევის მეთოდების შერჩევა; ნაყენების მიღების მეთოდების შერჩევა და მათგან უალკოჰოლო სასმელების კუპაჟების დამზადება; მიღებული ასკილისა და ვარდის ნაყენებიდან უალკოჰოლო სასმელის დამზადების ტექნოლოგიის შემუშავება.
დამზადებული იქნა ასკილის უალკოჰოლო სასმელი, რომელშიც გამოყენებული იქნა ვარდის ნაყენი, დამუშავდა მისი მიღების ტექნოლოგია. სასმელი შეფასდა ორგანოლეპტიკურად და გაცემული იქნა რეკომენდაცია სასმელის წარმოებაზე.

Master’s thesis is about ,, investigation of rosehip and rose petals on biologically active substances and its use in the production of non–alkoholic beverages.
The paper examines the chemical composition of rosehip and rose petals rich in biologiccaly active substance common in Georgia. To develop a method of mosking tinctares from them and to make soft non-alkoholic drinks from the obtaired tinctures. The paper describes the resarch dijects. Seleqtion of metoder for the study of their demicals, tinctures and making alcoholic beverage brends from them, develop a technology fa making non-alcoholic beverages from rosehip and rose tinctures, a non –alcoholic drink of rosehip was made in which rose tincture was used the technology of it’s maiking was developed the drink. Was evelciated organoleptically and a rekommendation was made for the production of the drink.
URI: https://openscience.ge/handle/1/2608
Appears in Collections:აგრარულ მეცნიერებათა და ბიზნესის ადმინისტრირების ფაკულტეტი (სამაგისტრო ნაშრომები)

Files in This Item:
File Description SizeFormat
Sopiko Makharadze Samagistro.pdfასკილის ნაყოფებისა და ვარდის ფურცლების გამოკვლევა ბიოლოგიურად აქტიური ნივთიერებებზე და მისი გამოყენება უალკოჰოლო სასმელების წარმოებაში1.83 MBAdobe PDFView/Open
Show full item record

CORE Recommender

Page view(s)

103
checked on Apr 24, 2024

Download(s)

468
checked on Apr 24, 2024

Google ScholarTM

Check


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.