გთხოვთ, გამოიყენოთ ეს იდენთიფიკატორი ამ ერთეულის ციტირებისთვის ან ბმულისთვის: https://openscience.ge/handle/1/23
სათაური: ადგილწარმოშობის ღვინო „მუკუზნის“ მარნის დაგეგმარება
სხვა სათაურები: ქართული მეღვინეობა-მევენახეობა
ავტორები: ჟამურაშვილი, ამირან 
ხელმძღვანელი: თამარაშვილი, დავით 
ხარისხის სახელი: აგრარული მეცნიერებების მაგისტრი
სასწავლო პროგრამის სახელი: ქართული მევენახეობა-მეღვინეობის სამაგისტრო საგანმანათლებლო პროგრამა
განათლების საფეხური
(0 - საბაკალავრო, 1 - სამაგისტრო, 2 - სადოქტორო ან პოსტსადოქტორო)
1
ხარისხის გამცემი: კავკასიის საერთაშორისო უნივერსიტეტი 
დაწესებულება: Caucasus International University 
კავკასიის საერთაშორისო უნივერსიტეტი 
ფაკულტეტი: Faculty of Viticulture-Winemaking 
მევენახეობა-მეღვინეობის ფაკულტეტი 
საკვანძო სიტყვები: მეღვინეობა-მევენახეობა
აგრარული მეცნიერებები
გამოცემის თარიღი: 2018
გამომცემელი: Caucasus International University 
კავკასიის საერთაშორისო უნივერსიტეტი 
რეზიუმე: 
Topic includes red-dry establishment vine "mukuzani" 100 tone power marani's planning process. Where is written all the necessary details of the project with financial quantitative or technical characteristics.
In the business plan is mantioned all the expenses which will be necessary for this power marani bulding.I have researched the situation on the market and discovered fixed and marginal price for one bottle of wine. With the collectied data i created profit-lose statement. In case of making this business plan, Project will cover all expenses and gains profit in 4 years. Name of "Marani" will be JLC "mukuzani valley" and 100% shares will be distributed on founders.
The project will touch the history of georgian vinery and vineyeard plus perspectives of improvements too. Here we have the information about, how to make mukuzani vinery and the traditional technologies, what standarts should be setisfied in order to compete other existed product of mamouse companies on the market.

ჩემი თემა მოიცავს, წითელი მშრალი ადგილწარმოშობის ღვინო „მუკუზნის“ 100 ტონა სიმძლავრის მარნის დაგეგმარებას, სადაც გაწერილია ასაშენებლად საჭირო ყველა დეტალი: ფინანსური, როდენობრივი და ტექნიკური მახასიათებლებით.
ბიზნეს გეგმაში განხილულია ყველა ის ხარჯი, რაც დასჭირდება ამ სიმძლავრის ღვინის მარნის მშენებლობას. შევისწავლე ბაზარზე არსებულ მდგომარეობა, დავადგინე ერთი ბოთლი ღვინის თვითღირებულება და გასაყიდი ფასი. მიღებული მონაცემების საფუძველზე შევადგინე მოგება-ზარალის უწყისი. არსებული ბიზნეს გეგმის განხორციელების შემთხვევაში, ოთხ წელიწადში მარანი ამოიღებს დახარჯულ თანხას სრულად და გავა მოგებაზე. მარნის დასახელება იქნება სპს „ მუკუზნის ველი“, რომელის 100% წილს თანაბრად გაიყოფენ ფირმის დამფუძნებლები.
თემაში განხილულია საქართველოს მეღვინეობა-მევენახეობის ისტორია, და განვითარების პერსპექტივები. ასევე დეტალურად არის აღწერილი „მუკუზნის“ დაყენების ტრადიციული ტექნოლოგია და რა მოთხოვნილებებს უნდა აკმაყოფილებდეს ის, რომ კონკურენცია გაუწიოს ბაზარზე არსებულ ცნობილი კომპანიების პროდუქტს.
URI: https://openscience.ge/handle/1/23
ჩანს კოლექციებში:მევენახეობა-მეღვინეობის ფაკულტეტი (დისერტაციები, სამაგისტრო ნაშრომები)

ფაილები ამ ერთეულში:
ფაილი აღწერა ზომაფორმატი
ამირან-ჟამურაშვილი.pdfადგილწარმოშობის ღვინო „მუკუზნის“ მარნის დაგეგმარება1.52 MBAdobe PDFდათვალიერება-გახსნა
სრული ჩანაწერის ჩვენება

CORE Recommender

გვერდის დათვალიერება 50

277
checked on Jun 7, 2024

გადმოწერა 50

2,147
checked on Jun 7, 2024


ერთეულები ციფრულ საცავში დაცულნი არიან საავტორო უფლებით, ყველა უფლების დაცვით, თუ სხვაგვარი რამ არაა მითითებული.