Please use this identifier to cite or link to this item: https://openscience.ge/handle/1/23
Title: ადგილწარმოშობის ღვინო „მუკუზნის“ მარნის დაგეგმარება
Other Titles: ქართული მეღვინეობა-მევენახეობა
Authors: ჟამურაშვილი, ამირან 
Keywords: მეღვინეობა-მევენახეობა;აგრარული მეცნიერებები
Issue Date: 2018
Abstract: 
ჩემი თემა მოიცავს, წითელი მშრალი ადგილწარმოშობის ღვინო „მუკუზნის“ 100 ტონა სიმძლავრის მარნის დაგეგმარებას, სადაც გაწერილია ასაშენებლად საჭირო ყველა დეტალი: ფინანსური, როდენობრივი და ტექნიკური მახასიათებლებით.
ბიზნეს გეგმაში განხილულია ყველა ის ხარჯი, რაც დასჭირდება ამ სიმძლავრის ღვინის მარნის მშენებლობას. შევისწავლე ბაზარზე არსებულ მდგომარეობა, დავადგინე ერთი ბოთლი ღვინის თვითღირებულება და გასაყიდი ფასი. მიღებული მონაცემების საფუძველზე შევადგინე მოგება-ზარალის უწყისი. არსებული ბიზნეს გეგმის განხორციელების შემთხვევაში, ოთხ წელიწადში მარანი ამოიღებს დახარჯულ თანხას სრულად და გავა მოგებაზე. მარნის დასახელება იქნება სპს „ მუკუზნის ველი“, რომელის 100% წილს თანაბრად გაიყოფენ ფირმის დამფუძნებლები.
თემაში განხილულია საქართველოს მეღვინეობა-მევენახეობის ისტორია, და განვითარების პერსპექტივები. ასევე დეტალურად არის აღწერილი „მუკუზნის“ დაყენების ტრადიციული ტექნოლოგია და რა მოთხოვნილებებს უნდა აკმაყოფილებდეს ის, რომ კონკურენცია გაუწიოს ბაზარზე არსებულ ცნობილი კომპანიების პროდუქტს.

Topic includes red-dry establishment vine "mukuzani" 100 tone power marani's planning process. Where is written all the necessary details of the project with financial quantitative or technical characteristics.
In the business plan is mantioned all the expenses which will be necessary for this power marani bulding.I have researched the situation on the market and discovered fixed and marginal price for one bottle of wine. With the collectied data i created profit-lose statement. In case of making this business plan, Project will cover all expenses and gains profit in 4 years. Name of "Marani" will be JLC "mukuzani valley" and 100% shares will be distributed on founders.
The project will touch the history of georgian vinery and vineyeard plus perspectives of improvements too. Here we have the information about, how to make mukuzani vinery and the traditional technologies, what standarts should be setisfied in order to compete other existed product of mamouse companies on the market.
URI: https://openscience.ge/handle/1/23
Appears in Collections:დისერტაციები

Files in This Item:
File Description SizeFormat
ამირან-ჟამურაშვილი.pdfადგილწარმოშობის ღვინო „მუკუზნის“ მარნის დაგეგმარება1.52 MBAdobe PDFView/Open
Show full item record

CORE Recommender

Page view(s) 50

70
checked on Apr 7, 2020

Download(s) 50

357
checked on Apr 7, 2020

Google ScholarTM

Check


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.