გთხოვთ, გამოიყენოთ ეს იდენთიფიკატორი ამ ერთეულის ციტირებისთვის ან ბმულისთვის:
https://openscience.ge/handle/1/89
DC ველი | მნიშვნელობა | ენა |
---|---|---|
dc.contributor.advisor | დალაქიშვილი, რუსუდან | ka |
dc.contributor.author | Beburidze, Natia | en |
dc.contributor.author | ბებურიძე, ნათია | ka |
dc.date.accessioned | 2018-07-12T10:47:06Z | - |
dc.date.available | 2018-07-12T10:47:06Z | - |
dc.date.issued | 2018 | - |
dc.identifier.uri | https://openscience.ge/handle/1/89 | - |
dc.description.abstract | Presented master's paper analyzes Georgian cuisine as one of the most important determinants of national identity, shows the ways and strategies that need to be established on the global market. The work consists of three logically related chapters and eight subdivisions. The first chapter of the work examines the history of Georgian national cuisine and its peculiarities, factors affecting its formation, unique characteristics of Georgian wine and cuisine. The second chapter deals with the peculiarities of the international market, namely, the cuisine of the countries of the world, their popularization strategies. The third chapter deals with the prospects of exporting Georgian cuisine to marketing and international markets. The tourism potential of Georgia is one of the main strategies for the popularization of Georgian gastronomic culture. A survey was conducted which showed us the great potential of Georgian cuisine. Based on the results of the survey, strategies for positioning and popularization of the Georgian culinary on international market were selected, recommendations and proposals for further development have been developed. | en |
dc.description.abstract | წარმოდგენილ სამაგისტრო ნაშრომში გაანალიზებულია ქართული სამზარეულო, როგორც ეროვნული იდენტობის ერთ-ერთი უმნიშვნელოვანესი განმსაზღვრელი ფაქტორი, დასახულია მისი საერთაშორისო ბაზარზე თავის დამკვიდრების გზები და სტრატეგიები. ნაშრომი შედგება სამი ლოგიკურად დაკავშირებული თავისა და რვა ქვეთავისაგან. ნაშრომის პირველ თავში განხილულია ქართული ეროვნული სამზარეულოს ისტორია და მისი თავისებურებები, მის ჩამოყალიბებაზე მოქმედი ფაქტორები, ქართული ღვინის და სამზარეულოს უნიკალური მახასიათებლები. მეორე თავში საუბარია საერთაშორისო ბაზრის მახასიათებლებზე, კერძოდ, მსოფლიო ქვეყნების სამზარეულოზე, მათ მიერ გამოყენებულ კულინარიის პოპულარიზაციის სტრატეგიებზე. მესამე თავი შეეხება ქართული სამზარეულოს პოპულარიზაციასა და საერთაშორისო ბაზრებზე გატანის პერსპექტივებს. განხილულია საქართველოს ტურისტული პოტენციალი და საუბარია, ქართული სამზარეულოს მნიშვნელობაზე ტურიზმის განვითარებაში. კვლევის შედეგებიდან გამომდინარე, შეირჩა ქართული კულინარიის საერთაშორისო ბაზარზე პოზიციონირების და პოპულარიზაციის სტრატეგიები, შემუშავდა რეკომენდაციები და წინადადებები შემდგომი განვითარებისთვის. | ka |
dc.language.iso | ka | - |
dc.publisher | Caucasus International University | en |
dc.publisher | კავკასიის საერთაშორისო უნივერსიტეტი | ka |
dc.subject | საერთაშორისო მარკეტინგი | ka |
dc.subject | ქართული სამზარეულო | ka |
dc.title | International marketing of Georgian cuisine | en |
dc.title | ქართული სამზარეულოს საერთაშორისო მარკეტინგი | ka |
dc.type | master thesis | en |
dc.type | სამაგისტრო ნაშრომი | ka |
thesis.degree.name | ბიზნესის ადმინისტრირების მაგისტრი საერთაშორისო ბიზნესის მენეჯმენტში | ka |
thesis.degree.level | 1 | - |
thesis.degree.discipline | საერთაშორისო ბიზნესის მენეჯმენტის სამაგისტრო საგანმანათლებლო პროგრამა | ka |
thesis.degree.grantor | კავკასიის საერთაშორისო უნივერსიტეტი | ka |
dc.contributor.institution | Caucasus International University | en |
dc.contributor.institution | კავკასიის საერთაშორისო უნივერსიტეტი | ka |
dc.contributor.faculty | Faculty of Business | en |
dc.contributor.faculty | ბიზნესის ფაკულტეტი | ka |
item.languageiso639-1 | ka | - |
item.cerifentitytype | Publications | - |
item.cerifentitytype | Publications | - |
item.openairecristype | http://purl.org/coar/resource_type/c_bdcc | - |
item.openairecristype | http://purl.org/coar/resource_type/c_18cf | - |
item.openairetype | master thesis | - |
item.openairetype | სამაგისტრო ნაშრომი | - |
item.grantfulltext | open | - |
item.fulltext | With Fulltext | - |
ჩანს კოლექციებში: | ბიზნესის ფაკულტეტი (დისერტაციები, სამაგისტრო ნაშრომები) |
ფაილები ამ ერთეულში:
ფაილი | აღწერა | ზომა | ფორმატი | |
---|---|---|---|---|
Natia Beburidze.pdf | ქართული სამზარეულოს საერთაშორისო მარკეტინგი | 591.29 kB | Adobe PDF | დათვალიერება-გახსნა |
CORE Recommender
გვერდის დათვალიერება 50
219
checked on Apr 30, 2024
გადმოწერა 10
3,520
checked on Apr 30, 2024
Google ScholarTM
გადამოწმება
ერთეულები ციფრულ საცავში დაცულნი არიან საავტორო უფლებით, ყველა უფლების დაცვით, თუ სხვაგვარი რამ არაა მითითებული.