Please use this identifier to cite or link to this item: https://openscience.ge/handle/1/2849
Title: ბიომეურნეობის როლი აგროტურიზმსა და სტუმარ-მასპინძლობის განვითარებაში
The role of bio-agriculture in the development of Agro-Tourism and hospitality
Authors: ღონღაძე, ნინო 
Gongadze, Nino 
Advisor: დურული, ციური 
Degree Name: ტურიზმისა და მასპინძლობის მენეჯმენტის მაგისტრი
Degree Discipline: სასტუმრო მენეჯმენტი
Institution: გორის სახელმწიფო სასწავლო უნივერსიტეტი 
Faculty: სოციალურ მეცნიერებათა, ბიზნესისა და სამართალმცოდნეობის ფაკულტეტი 
Keywords: აგროტურიზმის განვითარება
ბიომეურნეობა
სასტუმროებისა და რესტორნების ბიზნესი
ბიო სასტუმრო
კოვიდ-19
Issue Date: 2020
Abstract: 
დღეს როდესაც ტექნოლოგიები საკმაოდაა განვითარებული ძნელია ნატურალური პროდუქციის წარმოება, ვინაიდან გარემო დაბინძურებულია მავნე ნივთიერებებით. შექმნილი სიტუაციიდან გამოსავალი კი სწორედ რომ ბიომეურნეობის დანერგვასა და განვითარებაში მდგომარეობს. ბიომეურნეობის როლი წლიდან წლამდე იზრდება და მასთან ერთად მატულობს მოთხოვნა ეკოლოგიურად სუფთა პროდუქტზეც. ფაქტია, რომ როდესაც მომხმარებელი აცნობიერებს ბიოპროდუქტის დადებით თვისებებს ის მისი მუდმივი მომხმარებელიც ხდება და არ ზოგავს რესურსებს მის შესაძენადაც.
ბოლო წლებია საქართველოშიც ფეხს იკიდებს ბიომეურნეობა, თუმცა მის განვითარებას საკმაოდ ბევრი ფაქტორი აფერხებს. ასევე ფერმერები ცდილობენ პროდუქციის გატანას საქართველოს საზღვრებს გარეთაც და ხარისხის გაუმჯობესებას ევროკავშირის სტანდარტების შესაბამისად. ზოგიერთმა ფერმერმა თავისი მეურნეობა უფრო გაამრავალფეროვნა და იგი აგროტურიზმს დაუკავშირა. მისი მეშვეობით მას აქვს საშუალება მიიღოს ტურისტები, შესთავაზოს მათ ღამის გასათევი, აჩვენოს თუ როგორ ხდება სხვადასხვა სასოფლო-სამეურნეო საქმიანობის წარმოება და ასევე ხელი შეუწყოს სოფლის პოპულარიზაციას და წინ წაწევას ტურისტული თვალსაზრისით.
ნაშრომის მიზანია განიხილოს ბიომეურნეობის როლი აგროტურიზმის განვითარებაში და გამოკვეთოს ამ სფეროში არსებული პრობლემები და გამოწვევები.

Today, when technologies are quite advanced, it is difficult to produce natural products, because the environment is polluted with harmful substances.The solution to the current situation lies in the introduction and development of organic farming. The role of organic farming is growing from year to year and with it the demand for ecologically clean products.The fact is that when a consumer realizes the positive qualities of a bio-product, he becomes a regular consumer and does not spare resources to buy it.
Organic farming has been gaining ground in Georgia in recent years, but many factors hinder its development. Farmers are also trying to export their products outside Georgia and improve their quality in line with EU standards.Some farmers have diversified their farms and linked it to agritourism. Through it, it has the opportunity to receive tourists, offer them overnight stays, show how various agricultural activities are carried out and also contribute to the promotion and advancement of the village in terms of tourism.
The aim of the paper is to discuss the role of organic farming in the development of agro-tourism and to identify the problems and challenges in this area.
URI: https://openscience.ge/handle/1/2849
Appears in Collections:სოციალურ მეცნიერებათა, ბიზნესისა და სამართალმცოდნეობის ფაკულტეტი (სამაგისტრო ნაშრომები)

Files in This Item:
File Description SizeFormat
Nino Gongadze Samagistro.pdfბიომეურნეობის როლი აგროტურიზმსა და სტუმარ-მასპინძლობის განვითარებაში812.18 kBAdobe PDFView/Open
Show full item record

CORE Recommender

Page view(s)

133
checked on Apr 25, 2024

Download(s)

215
checked on Apr 25, 2024

Google ScholarTM

Check


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.