Please use this identifier to cite or link to this item: https://openscience.ge/handle/1/27
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.advisorმდინარაძე, ირმაka
dc.contributor.authorZviadauri, Ninoen
dc.contributor.authorზვიადაური, ნინოka
dc.date.accessioned2018-06-29T11:02:35Z-
dc.date.available2018-06-29T11:02:35Z-
dc.date.issued2018-
dc.identifier.urihttps://openscience.ge/handle/1/27-
dc.description.abstractMaster's thesis presents the viticulture direction and research aims to study the biological and economic properties of the red grapevine varieties such as Tavkveri and the Asuretuli Shavi spread in Kartli province; also, to obtaine new experimental material according to latest requirements and asses with the descriptors designed by International Organization of Vine and Wine (OIV). The ampelographic textbooks in Georgia are outdated and despite the diversity the number of grapevine varieties which will be fully studded and described with modern descriptors is small. The obtained experimental materials will facilitate the study of modern resources for indigenous grape varieties of Kartli region such as Tavkveri and Asuretuli Shavi with its varietal characteristics, qualitative, ampelographic or agricultural features.en
dc.description.abstractსამაგისტრო ნაშრომი წარმოდგენილია მევენახეობის მიმართულებით, თუმცა საკვლევი თემის სპეციფიკიდან გამომდინარე ნაწილობრივ განხილულია მეღვინეობის ელემენტებიც. კვლევის მიზანს წარმოადგენდა რაჭა-ლეჩხუმში გავრცელებული საღვინე ვაზის ჯიშის წულუკიძის თეთრას ბიოლოგიური, სამეურნეო-ტექნოლოგიური თვისებების შესწავლა; თანამედროვე მოთხოვნათა გათვალისწინებით ახალი ექსპერიმენტული მასალების მოპოვება; ვაზისა და ღვინის საერთაშორისო ორგანიზაციის მიერ (OIV) მიერ შემუშავებული დესკრიპტორების მიხედვით მისი შეფასება.ka
dc.language.isoka-
dc.publisherCaucasus International Universityen
dc.publisherკავკასიის საერთაშორისო უნივერსიტეტიka
dc.subjectქართული ვაზის ჯიშებიka
dc.titleStudy of agronomic and biological traits of red berry grape cultivars Tavkveri and Asuretuli Shavi from Kartli province of Georgiaen
dc.titleწულუკიძის თეთრას ბიოლოგიური და სამეურნეო-ტექნოლოგიური თვისებების შესწავლაka
dc.typemaster thesisen
dc.typeსამაგისტრო ნაშრომიka
thesis.degree.nameაგრარული მეცნიერებების მაგისტრიka
thesis.degree.level1-
thesis.degree.disciplineქართული მევენახეობა-მეღვინეობის სამაგისტრო საგანმანათლებლო პროგრამააka
thesis.degree.grantorკავკასიის საერთაშორისო უნივერსიტეტიka
dc.contributor.institutionCaucasus International Universityen
dc.contributor.institutionკავკასიის საერთაშორისო უნივერსიტეტიka
dc.contributor.facultyFaculty of Viticulture-Winemakingen
dc.contributor.facultyმევენახეობა-მეღვინეობის ფაკულტეტიka
item.languageiso639-1ka-
item.cerifentitytypePublications-
item.cerifentitytypePublications-
item.openairecristypehttp://purl.org/coar/resource_type/c_bdcc-
item.openairecristypehttp://purl.org/coar/resource_type/c_18cf-
item.openairetypemaster thesis-
item.openairetypeსამაგისტრო ნაშრომი-
item.grantfulltextopen-
item.fulltextWith Fulltext-
Appears in Collections:მევენახეობა-მეღვინეობის ფაკულტეტი (დისერტაციები, სამაგისტრო ნაშრომები)
Files in This Item:
File Description SizeFormat
ნინო ზვიადაური.pdfწულუკიძის თეთრას ბიოლოგიური და სამეურნეო-ტექნოლოგიური თვისებების შესწავლა1.19 MBAdobe PDFView/Open
Show simple item record

CORE Recommender

Page view(s) 50

181
checked on Apr 18, 2024

Download(s) 50

1,361
checked on Apr 18, 2024

Google ScholarTM

Check


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.