გთხოვთ, გამოიყენოთ ეს იდენთიფიკატორი ამ ერთეულის ციტირებისთვის ან ბმულისთვის: https://openscience.ge/handle/1/27
სათაური: Study of agronomic and biological traits of red berry grape cultivars Tavkveri and Asuretuli Shavi from Kartli province of Georgia
წულუკიძის თეთრას ბიოლოგიური და სამეურნეო-ტექნოლოგიური თვისებების შესწავლა
ავტორები: Zviadauri, Nino 
ზვიადაური, ნინო 
ხელმძღვანელი: მდინარაძე, ირმა 
ხარისხის სახელი: აგრარული მეცნიერებების მაგისტრი
სასწავლო პროგრამის სახელი: ქართული მევენახეობა-მეღვინეობის სამაგისტრო საგანმანათლებლო პროგრამაა
განათლების საფეხური
(0 - საბაკალავრო, 1 - სამაგისტრო, 2 - სადოქტორო ან პოსტსადოქტორო)
1
ხარისხის გამცემი: კავკასიის საერთაშორისო უნივერსიტეტი 
დაწესებულება: Caucasus International University 
კავკასიის საერთაშორისო უნივერსიტეტი 
ფაკულტეტი: Faculty of Viticulture-Winemaking 
მევენახეობა-მეღვინეობის ფაკულტეტი 
საკვანძო სიტყვები: ქართული ვაზის ჯიშები
გამოცემის თარიღი: 2018
გამომცემელი: Caucasus International University 
კავკასიის საერთაშორისო უნივერსიტეტი 
რეზიუმე: 
Master's thesis presents the viticulture direction and research aims to study the biological and economic properties of the red grapevine varieties such as Tavkveri and the Asuretuli Shavi spread in Kartli province; also, to obtaine new experimental material according to latest requirements and asses with the descriptors designed by International Organization of Vine and Wine (OIV).
The ampelographic textbooks in Georgia are outdated and despite the diversity the number of grapevine varieties which will be fully studded and described with modern descriptors is small.
The obtained experimental materials will facilitate the study of modern resources for indigenous grape varieties of Kartli region such as Tavkveri and Asuretuli Shavi with its varietal characteristics, qualitative, ampelographic or agricultural features.

სამაგისტრო ნაშრომი წარმოდგენილია მევენახეობის მიმართულებით, თუმცა საკვლევი თემის სპეციფიკიდან გამომდინარე ნაწილობრივ განხილულია მეღვინეობის ელემენტებიც.
კვლევის მიზანს წარმოადგენდა რაჭა-ლეჩხუმში გავრცელებული საღვინე ვაზის ჯიშის წულუკიძის თეთრას ბიოლოგიური, სამეურნეო-ტექნოლოგიური თვისებების შესწავლა; თანამედროვე მოთხოვნათა გათვალისწინებით ახალი ექსპერიმენტული მასალების მოპოვება; ვაზისა და ღვინის საერთაშორისო ორგანიზაციის მიერ (OIV) მიერ შემუშავებული დესკრიპტორების მიხედვით მისი შეფასება.
URI: https://openscience.ge/handle/1/27
ჩანს კოლექციებში:მევენახეობა-მეღვინეობის ფაკულტეტი (დისერტაციები, სამაგისტრო ნაშრომები)

ფაილები ამ ერთეულში:
ფაილი აღწერა ზომაფორმატი
ნინო ზვიადაური.pdfწულუკიძის თეთრას ბიოლოგიური და სამეურნეო-ტექნოლოგიური თვისებების შესწავლა1.19 MBAdobe PDFდათვალიერება-გახსნა
სრული ჩანაწერის ჩვენება

CORE Recommender

გვერდის დათვალიერება 50

190
checked on Jul 23, 2024

გადმოწერა 50

1,429
checked on Jul 23, 2024


ერთეულები ციფრულ საცავში დაცულნი არიან საავტორო უფლებით, ყველა უფლების დაცვით, თუ სხვაგვარი რამ არაა მითითებული.