Please use this identifier to cite or link to this item: https://openscience.ge/handle/1/26
Title: კახეთის მცირედ გავრცელებული წითელყურძნიანი ვაზის ჯიშების ბიოლოგიური და სამეურნეო თვისებების შესწავლა
Authors: Deisadze, Magdana 
დეისაძე, მაგდანა 
Advisor: მდინარაძე, ირმა 
Degree Name: აგრარული მეცნიერებების მაგისტრი
Degree Discipline: ქართული მევენახეობა-მეღვინეობის სამაგისტრო საგანმანათლებლო პროგრამა
Degree Level
(0 - Undergraduate, 1 - Masters, 2 - Doctoral or post-doctoral)
1
Degree Grantor: კავკასიის საერთაშორისო უნივერსიტეტი 
Institution: Caucasus International University 
კავკასიის საერთაშორისო უნივერსიტეტი 
Faculty: Faculty of Viticulture-Winemaking 
მევენახეობა-მეღვინეობის ფაკულტეტი 
Keywords: კახეთი
წითელყურძნიანი ვაზი
ბიოლოგიური-სამეურნეო თვისებები
Issue Date: 2018
Publisher: Caucasus International University 
კავკასიის საერთაშორისო უნივერსიტეტი 
Abstract: 
Master's thesis presents the viticulture direction and research aims to study the biological and economic properties of less known red grapevine varieties (Simonaseuli, Saperavi Budeshuriseburi,) of Kakheti region; also, to obtaine new experimental material according to latest requirements and asses with the descriptors designed by International Organization of Vine and Wine (OIV).
Despite the diversity of grape varieties in Georgia, we cannot boast about the abundance of varieties fully studded and described with modern descriptors. Studding or scientific materials can not answer challenges and modern requirements. The ampelography textbooks are outdated too.
A colorful Digital Photo Catalog which will create a visual presentation of a grapevine variety for the person interested in this topic is very rare.
Our project will facilitate the study of modern resources and technologies for two Georgian grapevine varieties (Simonaseuli, Saperavi Budeshuriseburi,) with its varietal, flavor, qualitative, ampelogical or agricultural features.

სამაგისტრო ნაშრომი წარმოდგენილია მევენახეობის მიმართულებით და კვლევის მიზანს წარმოადგენდა კახეთის მცირედ გავრცელებული წითელყურძნიანი ვაზის ჯიშების (სიმონასეული, საფერავი ბუდეშურისებური) ბიოლოგიური-სამეურნეო თვისებების შესწავლა; თანამედროვე მოთხოვნათა გათვალისწინებით ახალი ექსპერიმენტული მასალების მოპოვება და ვაზისა და ღვინის საერთაშორისო ორგანიზაციის მიერ შემუშავებული დესკრიპტორების მიხედვით მათი შეფასება.
საქართველოში, ვაზის ჯიშების მრავალფეროვნების მიუხედავად, სიღრმისეული და თანამედროვე კლასიფიკატორებით გამოკვლეული ჯიშების სიუხვით ვერ დავიკვეხნით. სასწავლო თუ სამეცნიერო მასალები ვერ პასუხობს გამოწვევებსა და თანამედროვე მოთხოვნებს. მოძველებულია ამპელოგრაფიული სახელმძღვანე-ლოებიც.
იშვიათია ფერადი ციფრული ფოტომასალების კატალოგი, რომელიც თემით დაინტერესებულ ადამიანს ვიზუალურ წარმოდგენას შეუქმნის ამა თუ იმ ვაზის ჯიშზე.
ჩვენი პროექტი ხელს შეუწყობს ვაზის კიდევ ორი ქართული ჯიშის თანამედროვე რესურსებითა და ტექნოლოგიებით კვლევას მისთვის (სიმონასეულისთვის და საფერავი ბუდეშური¬სებურისათვის) დამახასითებელი ჯიშური, გემოვნური, თვისობრივი, ამპელოგრაფიული თუ სამეურნეო ნიშნით.
URI: https://openscience.ge/handle/1/26
Appears in Collections:მევენახეობა-მეღვინეობის ფაკულტეტი (დისერტაციები, სამაგისტრო ნაშრომები)

Files in This Item:
File Description SizeFormat
მაგდანა დეისაძე.pdfკახეთის მცირედ გავრცელებული წითელყურძნიანი ვაზის ჯიშების ბიოლოგიური და სამეურნეო თვისებების შესწავლა1.31 MBAdobe PDFView/Open
Show full item record

CORE Recommender

Page view(s) 50

217
checked on Apr 18, 2024

Download(s)

506
checked on Apr 18, 2024

Google ScholarTM

Check


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.