გთხოვთ, გამოიყენოთ ეს იდენთიფიკატორი ამ ერთეულის ციტირებისთვის ან ბმულისთვის:
https://openscience.ge/handle/1/1776
სათაური: | Biological and Agronomical Study of Grape Varieties Rarely spread in the Guria Region გურიის რეგიონში მცირედ გავრცელებული ვაზის ჯიშების ჩხავერის, ხუშია შავის და კამური თეთრის ბიოლოგიური და სამეურნეო თვისებების შესწავლა |
ავტორები: | Kharaishvili, Natela ხარაიშვილი, ნათელა |
ხელმძღვანელი: | მდინარაძე, ირმა | ხარისხის სახელი: | აგრარული მეცნიერებების მაგისტრი | სასწავლო პროგრამის სახელი: | ქართული მევენახეობა-მეღვინეობის სამაგისტრო საგანმანათლებლო პროგრამა | განათლების საფეხური (0 - საბაკალავრო, 1 - სამაგისტრო, 2 - სადოქტორო ან პოსტსადოქტორო): | 1 | ხარისხის გამცემი: | კავკასიის საერთაშორისო უნივერსიტეტი | დაწესებულება: | Caucasus International University კავკასიის საერთაშორისო უნივერსიტეტი |
ფაკულტეტი: | Faculty of Viticulture-Winemaking მევენახეობა-მეღვინეობის ფაკულტეტი |
საკვანძო სიტყვები: | გურიის რეგიონი ვაზის ჯიშები ჩხავერის დახასიათება ხუშია შავის დახასიათება კამური თეთრის დახასიათება |
გამოცემის თარიღი: | 2019 | გამომცემელი: | Caucasus International University კავკასიის საერთაშორისო უნივერსიტეტი |
რეზიუმე: | The master’s thesis mainly covers the viticulture direction. The purpose of this work was research of agronomic, biological and technological features of Chkhaveri, khushia black and Kamuri white, which are rare varieties of Guria Region. Another aim of the study was to obtain new experimental data in order to complete biological and ampelographic descriptions of selected varieties from one of the interesting Viticultural area and region. Our project will assist and improve to study all this grape variety using modern resources and advances technologies regarding their specific, ampelographic, agricultural and technological properties. სამაგისტრო ნაშრომი წარმოდგენილია მევენახეობის მიმართულებით და კვლევის მიზანი იყო გურიის რეგონის ვაზის ჯიშების ჩხავერის, ხუშია შავის და კამური თეთრის ბილოგიური და სამეურნეო თვისებების შესწავლა; თანამედროვე მოთხოვნების გათვალისწინებით ახალი ექსპერიმენტული მასალების მოპოვება და ვაზისა და ღვინის საერთაშორისო ორგანიზაციის (OIV) მიერ შემუშავებული დესკრიპტორების მიხედვით მათი შეფასება. ჩვენი პროექტი ხელს შეუწყობს ვაზის კიდევ სამი ქართული ჯიშის (ჩხავერის, ხუშია შავის და კამური თეთრის) თანამედროვე რესურსებითა და ტექნოლოგიებით კვლევას მისთვის დამახასიათებელი ჯიშური, გემოვნური, თვისობრივი თუ სამეურნეო ნიშნით. |
URI: | https://openscience.ge/handle/1/1776 |
ჩანს კოლექციებში: | მევენახეობა-მეღვინეობის ფაკულტეტი (დისერტაციები, სამაგისტრო ნაშრომები) |
ფაილები ამ ერთეულში:
ფაილი | აღწერა | ზომა | ფორმატი | |
---|---|---|---|---|
Natela Kharaishvili Samagistro.pdf | გურიის რეგიონში მცირედ გავრცელებული ვაზის ჯიშების ჩხავერის, ხუშია შავის და კამური თეთრის ბიოლოგიური და სამეურნეო თვისებების შესწავლა | 687.6 kB | Adobe PDF | დათვალიერება-გახსნა |
CORE Recommender
გვერდის დათვალიერება
139
checked on May 4, 2024
გადმოწერა
298
checked on May 4, 2024
Google ScholarTM
გადამოწმება
ერთეულები ციფრულ საცავში დაცულნი არიან საავტორო უფლებით, ყველა უფლების დაცვით, თუ სხვაგვარი რამ არაა მითითებული.