გთხოვთ, გამოიყენოთ ეს იდენთიფიკატორი ამ ერთეულის ციტირებისთვის ან ბმულისთვის: https://openscience.ge/handle/1/1514
სათაური: საქართველოს ტურისტული პერპექტივა: ღვინის ტურიზმის ზრდის ტენდენციები და გამოწვევები(კახეთის მაგალითზე)
ავტორები: ბარჯაძე, ქეთევან 
ხელმძღვანელი: იაშვილი, ია 
ხარისხის სახელი: MA in Human Geography
საზოგადოებრივი გეოგრაფიის მაგისტრი
სასწავლო პროგრამის სახელი: საზოგადოებრივი გეოგრაფია. Human Geography
განათლების საფეხური
(0 - საბაკალავრო, 1 - სამაგისტრო, 2 - სადოქტორო ან პოსტსადოქტორო)
1
დაწესებულება: Ivane Javakhishvili Tbilisi State University 
ივანე ჯავახიშვილის სახელობის თბილისის სახელმწიფო უნივერსიტეტი 
ფაკულტეტი: Faculty of Social and Political Sciences 
სოციალურ და პოლიტიკურ მეცნიერებათა ფაკულტეტი 
საკვანძო სიტყვები: საქართველოს მევენახეობა-მეღვინეობა
ღვინის მარკეტინგი
ღვინის ტურიზმის პრობლემები
გამოცემის თარიღი: 2018
გამომცემელი: Ivane Javakhishvili Tbilisi State University 
ივანე ჯავახიშვილის სახელობის თბილისის სახელმწიფო უნივერსიტეტი 
რეზიუმე: 
საქართველოში ყოველთვის აქტუალური იყო მეღვინეობის საკითხი.დღეს ქართულ
მევენახეობა-მეღვინეობას დიდი ყურადღება ეთმობა როგორც სახელმწიფოს მხრიდან
ისე კერძო კომპანიებისა ,თუ ოჯახური მეღვინეობების მხრიდან.ღვინის გაყიდვასა და
ღვინის ტურიზმს ჩვენი ქვეყნისთვის დიდი შემოსავლის მოტანა შეუძლია.საქართველოს
არც ისე ბევრი პროდუქტი აქვს, რისი გატანაც ექსპორტზე შეუძლია და რითც შეუძლია
მოიზიდოს ტურისტები.ერთერთი პროდუქტია ქართული ღვინო ამიტომ ვფიქრობ რომ
დღეს ქართული ღვინის თემა ძალიან აქტუალური, და მნიშვნელოვანია ჩვენი
ქვეყნისათვის.
წინამდებარე ნაშრომში განხილული იქნება ქართული ღვინო და ღვინის ტურიზმი,
როგორც პროდუქტი. კვლევის მიზანი იყო გამოგვევლინა თუ რა პოტენციალი აქვს
საქართველოს ღვინის კუთხით , რა პობლემები აქვს დღეს ქართულ მეღვინეობასა და
ღვინის ტურიზმს , როგორ შეიძლება ამ პრობლემების მოგვარება ,რა უნდა გაკეთდეს
სახელმწიფოსა და კერძო სექტორის მხრიდან ღვინის პოპულარიზაციისთვის.
ნაშრომი აგებულია როგორც სტატისტიკურ ,თეორიულ ისე კვლევის
მონაცემებზე.ჩატარებულია კვლევები , გასაუბრებები, როგორც კერძო სექტორის, ასევე
სახელმწიფო სექტორის წარმომადგენლებთან.საქართველო უკანასკნელ წლებში
გარკვეულ წარმატებებს აღწევს ღვინის სფეროში, მაგრამ ხარვეზები და სამუშაო კიდევ
ბევრია ,რათა მოხდეს ქართული ღვინის, როგორც პროდუქტის სრულად ათვისება.
URI: https://openscience.ge/handle/1/1514
ჩანს კოლექციებში:სოციალურ და პოლიტიკურ მეცნიერებათა ფაკულტეტი (დისერტაციები, სამაგისტრო ნაშრომები)

ფაილები ამ ერთეულში:
ფაილი აღწერა ზომაფორმატი
saqarTvelos turistuli perpeqtiva barjaZe.pdfსაქართველოს ტურისტული პერპექტივა: ღვინის ტურიზმის ზრდის ტენდენციები და გამოწვევები(კახეთის მაგალითზე)947.91 kBAdobe PDFდათვალიერება-გახსნა
სრული ჩანაწერის ჩვენება

CORE Recommender

გვერდის დათვალიერება

198
checked on Sep 12, 2024

გადმოწერა

520
checked on Sep 12, 2024


ერთეულები ციფრულ საცავში დაცულნი არიან საავტორო უფლებით, ყველა უფლების დაცვით, თუ სხვაგვარი რამ არაა მითითებული.