Repository logo
  • English
  • ქართული
  • Log In
    New user? Click here to register.Have you forgotten your password?
Repository logo
  • English
  • ქართული
  • Log In
    New user? Click here to register.Have you forgotten your password?
  1. Home
  2. Universities
  3. Georgian Patriarchate St. Tbel Abuseridze Teaching University
  4. აგრარულ მეცნიერებათა და ბიზნესის ადმინისტრირების ფაკულტეტი (სამაგისტრო ნაშრომები)
  5. გოგრისა და ქაცვის გამოყენება ბავშვთა კვებაში
 
  • Details
Options

გოგრისა და ქაცვის გამოყენება ბავშვთა კვებაში

Date Issued
2019
Author(s)
მახარაძე, მერი  
Advisor(s)
გორგილაძე, მირანდა  
Institution
საქართველოს საპატრიარქოს წმიდა ტბელ აბუსერისძის სახელობის სასწავლო უნივერსიტეტი  
Faculty
აგრარულ მეცნიერებათა და ბიზნესის ადმინისტრირების ფაკულტეტი  
URI
https://openscience.ge/handle/1/429
Abstract
The master's work presents the creation of baby food product made on the basis of pumpkin and sea-buckthorn, which is rich with biologically active substances - micro and macro elements. Food product research and the creation of a recipe and technology of its production.
The purpose of the work was to receive and use of the plants pumpkin and sea-buckthorn containing biologically active substances in baby food.
To Improve the quality of baby food products, enhance their range of products reduces the number of diseases caused by vitamins, microelements and iodine deficiency in children.
The innovation of the work is that we have first studied chemical composition of pumpkin and sea-buckthorn in Georgia and examine the fruit jams obtained on the basis of micro elements.
Current international standards and different methods are used for researching chemical composition of pumpkin and sea-buckthorn.
Practical meaning. The paper presents to receive and use of fruit jams of pumpkin and sea-buckthorn in baby food.
Subjects

ბავშვთა კვება

კონსერვირება

ქაცვი

გოგრა

Degree Name
აგრარულ მეცნიერებათა მაგისტრი სასურსათო ტექნოლოგიებში
Degree Discipline
აგრარული მეცნიერებანი
File(s)
Loading...
Thumbnail Image
Name

samagistro maxaradze.pdf

Description
გოგრისა და ქაცვის გამოყენება ბავშვთა კვებაში
Size

657.48 KB

Format

Adobe PDF

Checksum

(MD5):a37d69100debdeb6aab710e4d92b7ec8

Communities & Collections Research Outputs Fundings & Projects People
  • Cookie settings
  • Privacy policy
  • Contact