Repository logo
  • English
  • ქართული
  • Log In
    New user? Click here to register.Have you forgotten your password?
Repository logo
  • English
  • ქართული
  • Log In
    New user? Click here to register.Have you forgotten your password?
  1. Home
  2. Universities
  3. Georgian Patriarchate St. Tbel Abuseridze Teaching University
  4. აგრარულ მეცნიერებათა და ბიზნესის ადმინისტრირების ფაკულტეტი (სამაგისტრო ნაშრომები)
  5. ციტრუსოვანთა ნატურალური წვენის გავლენა, კენკროვანთა ნატურალური წვენის ორგანოლეპტიკურ მაჩვენებლებზე
 
  • Details
Options

ციტრუსოვანთა ნატურალური წვენის გავლენა, კენკროვანთა ნატურალური წვენის ორგანოლეპტიკურ მაჩვენებლებზე

Date Issued
2021
Author(s)
შავაძე, ნატო  
Advisor(s)
არდემანაშვილი, თამილა  
Institution
საქართველოს საპატრიარქოს წმიდა ტბელ აბუსერისძის სახელობის სასწავლო უნივერსიტეტი  
Faculty
აგრარულ მეცნიერებათა და ბიზნესის ადმინისტრირების ფაკულტეტი  
URI
https://openscience.ge/handle/1/2607
Abstract
Discussion in the paper Natural juice technology effect of citrus natural pressure on organoleptic indices of natural berry juice historical overview of natural juice production, its importance in the human diet, we have discussed the general technology of production of natural juices, we have characterized the raw materials of oranges and strawberries, their distribution area in Georgia, their chemical composition and useful properties.
In the paper we have discussed each technological process according to the technological scheme of production of natural juices. We focused on products made from oranges and strawberries and using them to make natural juices with a new taste, color and aroma, we selected the optimal amount of a mixture of natural orange juice and strawberry natural juice,in 100 g of natural juice, which would be distinguished by good organoleptic indicators and which would combine the useful properties of both raw materials. We have used the sterilization method for canning. We have used color illustrations, tables and technological schemes in the paper. In the experimental part of the paper we have discussed in detail the course of the experiment, each technological result is given in the relevant tables.
Subjects

ნატურალური წვენების ტ...

ფორთოხლისა და მარწყვი...

ნატურალური წვენების დ...

კვების პროდუქტების ხა...

Degree Name
აგრარულ მეცნიერებათა მაგისტრი
Degree Discipline
აგრარული მეცნიერებანი
File(s)
Loading...
Thumbnail Image
Name

Nato Shavadze Samagistro.pdf

Description
ციტრუსოვანთა ნატურალური წვენის გავლენა, კენკროვანთა ნატურალური წვენის ორგანოლეპტიკურ მაჩვენებლებზე
Size

2.13 MB

Format

Adobe PDF

Checksum

(MD5):3eea9e2780feaf72e542cfb814b8d384

Communities & Collections Research Outputs Fundings & Projects People
  • Cookie settings
  • Privacy policy
  • Contact