Please use this identifier to cite or link to this item: https://openscience.ge/handle/1/2271
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.advisorარდემანაშვილი, თამილაka
dc.contributor.authorებრალიძე, რუსუდანka
dc.date.accessioned2021-03-20T17:53:17Z-
dc.date.available2021-03-20T17:53:17Z-
dc.date.issued2020-
dc.identifier.urihttps://openscience.ge/handle/1/2271-
dc.description.abstractThe thesis “Establishing red tea technologic regimes and its organoleptic data” deals with tea raw material characteristics, its distribution area in different countries and including in Georgia. Condition of tea plantation its revival and perspectives of development. Also the importance of a tea as a food product and its role in the development of economy of Georgia. Read tea production technology is discussed in the thesis and each technologic process is described. Special attention is paid to the fermentation regime, namely to the duration and its influence on the ready red tea organoleptic data. The thesis deals with tea organoleptic data in the different process of fermentation, we paid special attention to the result, that may be achieved by exceeding or reducing the technologic regime, namely to the fermentation duration. We have used colored illustrations, tables, technological schemes in the work. Test and test results conducted by us are discussed in the experimental part of the thesis.en
dc.description.abstractნაშრომში „წითელი ჩაის ტექნოლოგიური რეჟიმების დადგენა და მისი ორგანოლეპტიკური მაჩვენებლები“ განხილულია ჩაის ნედლეულის დახასიათება, მისი გავრცელების არეალი სხვადასხვა ქვეყნებში და მათ შორის საქართველოშიც. ჩაის პლანტაციების მდგომარეობა მისი აღორძინების და განვითარების პერსპექტივები. ასევე ჩაის როგორც კვების პროდუქტის მნიშვნელობა და მისი როლი საქართველოს ეკონომიკის განვითარებაში ნაშრომში ასევე განხილული გვაქვს წითელი ჩაის წარმოების ტექნოლოგია და აღწერილი გვაქვს თითოეული ტექნოლოგიური პროცესი. განსაკუთრებული ყურადღება გვაქვს გამახვილებული ფერმენტაციის რეჟიმზე, კერძოდ ხანგრძლივობაზე და მის გავლენაზე მზა წითელი ჩაის ორგანოლეპტიკურ მაჩვენებლებზე. ნაშრომში აღწერილი გვაქვს ფერმენტაციის პროცესის სხვადასხვა დროს ჩაის ორგანოლეპტიკური მაჩვენებლები, ყურადღება გვაქვს გამახვილებული შედეგზე, რომელიც შეიძლება მიღებული იქნეს ტექნოლოგიური რეჟიმის, კერძოდ ფერმენტაციის ხანგრძლივობის გადაჭარბებით ან შემცირებით. ნაშრომში გამოყენებული გვაქვს ფერადი ილუსტრაციები, ცხრილები, ტექნოლოგიური სქემები. ნაშრომის ექსპერიმენტულ ნაწილში განხილული გვაქვს ჩვენს მიერ ჩატარებული ცდა და ცდის შედეგები მოყვანილი გვაქვს ცხრილებში.ka
dc.language.isoka-
dc.subjectჩაის წარმოების ტექნოლოგიაka
dc.subjectწითელი ჩაის წარმოების ტექნოლოგიური რეჟიმებიka
dc.subjectჩაის ნედლეულის დახასიათებაka
dc.subjectჩაის გავრცელების არეალი სხვადასხვა ქვეყნებშიka
dc.titleჩაის წარმოების ტექნოლოგია: წითელი ჩაის წარმოების ტექნოლოგიური რეჟიმების დადგენა და მისი ორგანოლეპტიკური მაჩვენებლებიka
dc.typemaster thesisen
dc.typeსამაგისტრო ნაშრომიka
thesis.degree.nameაგრარულ მეცნიერებათა მაგისტრი სასურსათო ტექნოლოგიებშიka
thesis.degree.level1-
thesis.degree.disciplineაგრარული მეცნიერებანიka
dc.contributor.institutionსაქართველოს საპატრიარქოს წმიდა ტბელ აბუსერისძის სახელობის სასწავლო უნივერსიტეტიka
dc.contributor.facultyაგრარულ მეცნიერებათა და ბიზნესის ადმინისტრირების ფაკულტეტიka
item.languageiso639-1ka-
item.cerifentitytypePublications-
item.cerifentitytypePublications-
item.openairecristypehttp://purl.org/coar/resource_type/c_bdcc-
item.openairecristypehttp://purl.org/coar/resource_type/c_18cf-
item.openairetypemaster thesis-
item.openairetypeსამაგისტრო ნაშრომი-
item.grantfulltextopen-
item.fulltextWith Fulltext-
Appears in Collections:აგრარულ მეცნიერებათა და ბიზნესის ადმინისტრირების ფაკულტეტი (სამაგისტრო ნაშრომები)
Files in This Item:
File Description SizeFormat
usudan Ebralidze Samagistro .pdfჩაის წარმოების ტექნოლოგია: წითელი ჩაის წარმოების ტექნოლოგიური რეჟიმების დადგენა და მისი ორგანოლეპტიკური მაჩვენებლები1.5 MBAdobe PDFView/Open
Show simple item record

CORE Recommender

Page view(s)

125
checked on Apr 26, 2024

Download(s)

195
checked on Apr 26, 2024

Google ScholarTM

Check


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.