Please use this identifier to cite or link to this item: https://openscience.ge/handle/1/2153
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.advisorთამარაშვილი, დავითka
dc.contributor.authorბეგოიძე, ანაka
dc.date.accessioned2020-12-02T14:24:52Z-
dc.date.available2020-12-02T14:24:52Z-
dc.date.issued2020-
dc.identifier.urihttps://openscience.ge/handle/1/2153-
dc.description.abstractDevelopment of optimal technological regimes of pink(rose) wine of Hamburg Muscat is presented in the research of master’s thesis by Ana Begoidze. It is well-known, that technological regimes of pink(rose) wine-making differs from the regimes of red wine-making on quantitative content regulation of Antocians. In this master’s thesis the research about phenolic admixture of Hamburg Muscat, including defining the regimes of scrutinizing of antocians to maintain the pink color in Hamburg Muscat wine is presented. The breed of Saperavi wine was taken as a sample, agricultural qualities of Hamburg Muscat cultivated in Georgia is described and characterized in presented thesis, general information from various foreign sources are collected and presented in it as well, due to the lack of information about the mentioned cases in Georgian Literature. Experimental work was carried out in Kakheti. Hamburg Muscat wine was taken from the village of Samtatskaro, the municipality of Dedoplistskaro, in the vineyards of which the introduced Muscat breeds are planted. Agricultural technological characteristics of Hamburg and Saperavi wines taken as samples have been researched and defined; wine-making and development of sample and experimental grapes were as well carried out. Chemical analysis of the sample and experimental wine and sweet wine was as well studied in the laboratory. Technological regimes of pink(rose) wine-making of Hamburg Muscat have been worked out with the help of analysis. This master’s thesis consists of 71 page and includes the annotation, which is written in Georgian and English languages, as well as introduction, literature review, experimental part, tables, conclusion, recommendation and the literature used.en
dc.description.abstractანა ბეგოიძის სამაგისტრო ნაშრომში წარმოდგენილია კვლევა : ჰამბურგის მუსკატის ვარდისფერი ღვინის დაყენების ოპტიმალური ტექნოლოგიური რეჟიმების შემუშავება. ცნობილია, რომ ვარდისფერი ღვინის დაყენების ტექნოლოგიური რეჟიმები გავსხვავდება ანტონციანების რაოდენობრივი შემცველობით რეგულირებაზე, წითელი ღვინის დაყენების რეჟიმებისაგან. სამაგისტრო ნაშრომში წარმოდგენილია კვლევა ჰამბურგის მუსკატის ფენოლური ნაერთების, მათ შორის ანტონციანების გამოწვლილვის რეჟიმების დასადგენად ჰამბურგერის მუსკატის ღვინოში ვარდისფერი ფერის შესანარჩუნებლად. საკონტროლოდ აღებულ იქნა საფერავის ჯიშის ყურძენი, წარმოდგენილ ნაშრომში აღწერილი და დახასიათებულია საქართველოში მოყვანილი ჰამბურგის მუსკატის სამეურნეო თვისებები, ასევე შეგროვებული და წარმოჩენილია მასზე ზოგადი ინფორმაცია სხვადასხვა უცხოური წყაროებიდან, რადგან ქართულ ლიტერატურაში აღნიშნულ საკითხებთან დაკავშირებით არის მწირი მონაცემები. ექსპერიმენტული სამუშაო ჩატარდა კახეთში. ჰამბურგის მუსკატის ყურძენი კი აღებულ იქნა კახეთის რეგიონის დედოფლის წყაროს მუნიციპალიტეტის სოფელ სამთაშყაროში, რომლის ვენახებში გაშენებულია ინტროდიცირებული მუსკატური ჯიშები. ახალსოფელის ღვინის ქარხანაში გმოკვლეული იქნა და დადგინდა საცდელად აღებული ჰამბურგისა და საფერავის ყურძენის სამეურნეო ტექნოლოგიური მახასიათებლები; ასევე მოხდა საცდელი და საკონტროლო ყურძის გადამუშავება და ღვინოების დაყენება. ლაბორატორიაში შესწავლილი იქნა საცდელი და საკონტროლო ტკბილისა და ღვინის ქიმიური ანალიზი. ანალიზების საშუალებით შემუშავებული იქნა ჰამბურგის მუსკატიდან ვარდისფერი ღვინოების წარმოების ტექნოლოგიური რეჟიმები. სამაგისტრო ნაშრომი მოიცავს 71 გვერდის და შედგება ანოტაცისგან, რომელიც შესულებულია ქართულ და ინგლისურ ენაზე, ასევე შესავლის, ლიტერატურული მიმოხილვის, ექსპერიმენტული ნაწილის, ცხრილების, დასკვნის, რეკომენდაციისა და გამოყეებული ლიტერატურისგან.ka
dc.language.isoka-
dc.language.isoen
dc.publisherCaucasus International Universityen
dc.publisherკავკასიის საერთაშორისო უნივერსიტეტიka
dc.subjectღვინოka
dc.subjectმუსკატური ღვინოებიka
dc.subjectწითელი და ვარდისფერი ღვინოებიka
dc.titleჰამბურგის მუსკატის ვარდისფერი ღვინის წარმოების ტექნოლოგიის შემუშავებაka
dc.typemaster thesisen
dc.typeსამაგისტრო ნაშრომიka
thesis.degree.nameაგრარული მეცნიერებების მაგისტრიka
thesis.degree.level1-
thesis.degree.disciplineქართული მევენახეობა-მეღვინეობის სამაგისტრო საგანმანათლებლო პროგრამაka
thesis.degree.grantorკავკასიის საერთაშორისო უნივერსიტეტიka
dc.contributor.institutionCaucasus International Universityen
dc.contributor.institutionკავკასიის საერთაშორისო უნივერსიტეტიka
dc.contributor.facultyFaculty of Viticulture-Winemakingen
dc.contributor.facultyმევენახეობა-მეღვინეობის ფაკულტეტიka
item.languageiso639-1ka-
item.cerifentitytypePublications-
item.cerifentitytypePublications-
item.openairecristypehttp://purl.org/coar/resource_type/c_bdcc-
item.openairecristypehttp://purl.org/coar/resource_type/c_18cf-
item.openairetypemaster thesis-
item.openairetypeსამაგისტრო ნაშრომი-
item.grantfulltextopen-
item.fulltextWith Fulltext-
Appears in Collections:მევენახეობა-მეღვინეობის ფაკულტეტი (დისერტაციები, სამაგისტრო ნაშრომები)
Files in This Item:
File Description SizeFormat
Samagistro Begoidze.pdfჰამბურგის მუსკატის ვარდისფერი ღვინის წარმოების ტექნოლოგიის შემუშავება2.1 MBAdobe PDFView/Open
Show simple item record

CORE Recommender

Page view(s)

208
checked on Apr 18, 2024

Download(s)

616
checked on Apr 18, 2024

Google ScholarTM

Check


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.