Options
ქართლის წითელყურძნიანი ვაზის ჯიშების თავკვერისა და ასურეთული შავის ბიოლოგიური და სამეურნეო თვისებების შესწავლა
Date Issued
2018
Author(s)
Advisor(s)
Institution
Publisher
Abstract
სამაგისტრო ნაშრომი წარმოდგენილია მევენახეობის მიმართულებით და კვლევის მიზანია ქართლში გავრცელებული წითელყურძნიანი საღვინე ვაზის ჯიშების, თავკვერისა და ასურეთული შავის, ბიოლიგიური და სამეურნეო თვისებების შესწავლა. მათ შესახებ თანამედროვე მოთხოვნათა გათვალისწინებით ახალი ექსპერიმენტული მასალის მოპოვება და ვაზისა და ღვინის საერთაშორისო ორგანიზაციის (OIV) მიერ შემუშავებული დესკრიპტორების მიხედვით შეფასება.
საქართველოში მოძველებულია ამპელოგრაფიული სახელმძღვა¬ნე¬ლოები და სიღრმისეული და თანამედროვე კლასიფიკატორებით გამოკვლეული ჯიშების რაოდენობა მცირეა.
მოპოვებული ექსპერიმენტალური მასალები ხელს შეუწყობს ქართლში გავრცელებული ვაზის ჯიშების, თავკვერისა და ასურეთული შავის, თანამედროვე რესურსებით კვლევას, მათთვის დამახასიათებელი ჯიშური, თვისობრივი, ამპელოგრაფიული თუ სამეურნეო ნიშნებით.
საქართველოში მოძველებულია ამპელოგრაფიული სახელმძღვა¬ნე¬ლოები და სიღრმისეული და თანამედროვე კლასიფიკატორებით გამოკვლეული ჯიშების რაოდენობა მცირეა.
მოპოვებული ექსპერიმენტალური მასალები ხელს შეუწყობს ქართლში გავრცელებული ვაზის ჯიშების, თავკვერისა და ასურეთული შავის, თანამედროვე რესურსებით კვლევას, მათთვის დამახასიათებელი ჯიშური, თვისობრივი, ამპელოგრაფიული თუ სამეურნეო ნიშნებით.
File(s)
Loading...
Name
შორენა გიორგობიანი.pdf
Description
ქართლის წითელყურძნიანი ვაზის ჯიშების თავკვერისა და ასურეთული შავის ბიოლოგიური და სამეურნეო თვისებების შესწავლა
Size
1.3 MB
Format
Adobe PDF
Checksum
(MD5):34aecd87ddc6708b785098de64afee75