Repository logo
  • English
  • ქართული
  • Log In
    New user? Click here to register.Have you forgotten your password?
Repository logo
  • English
  • ქართული
  • Log In
    New user? Click here to register.Have you forgotten your password?
  1. Home
  2. Universities
  3. Ivane Javakhishvili Tbilisi State University
  4. Faculties
  5. Faculty of Exact and Natural Sciences
  6. Dissertations and Master Theses
  7. ფენოლური ნაერთების რაოდენობის შედარება ბუნებრივად დაწმენდილ და დამუშავებულ ღვინოებში
 
  • Details
Options

ფენოლური ნაერთების რაოდენობის შედარება ბუნებრივად დაწმენდილ და დამუშავებულ ღვინოებში

Date Issued
2019
Author(s)
კობახიძე, მარი  
Advisor(s)
ჭანტურია, ირმა  
არჩვაძე, ნინო  
Institution
Ivane Javakhishvili Tbilisi State University  
Faculty
Faculty of Exact and Natural Sciences  
Publisher
Ivane Javakhishvili Tbilisi State University  
URI
https://openscience.ge/handle/1/537
Abstract
In recent years, wine is widely discussed as a functional food. It is known that positive impact of wine on human health is conditioned with polyphenolic compounds, that is the reason why so much attention is paid to the concentration and spectrum of these compounds while evaluating the quality of wine. As known, these biologically active compounds have a strong antioxidant capacity and they protect living organisms against many pathogenic processes. The higher is the concentration of polyphenols, the higher the antioxidant activity will be. Phenolic compounds of grapes and their products of conversion are actively involved in the biochemical processes at all stages of wine production and directly affect the taste, bouquet, colour, transparency, and stability of the wine. Big amount of polyphenolic compounds is crucial for the organoleptic properties of wine.
Subjects

ღვინის ისტორია

ვაზის კულტურა საქართვ...

ღვინის დაყენების ტექნ...

Degree Name
გამოყენებითი ბიომეცნიერებებისა და ბიოტექნოლოგიის მაგისტრი
Degree Discipline
გამოყენებითი ბიომეცნიერებები
File(s)
Loading...
Thumbnail Image
Name

Samagistro Mari Kobakhidze.pdf

Description
ფენოლური ნაერთების რაოდენობის შედარება ბუნებრივად დაწმენდილ და დამუშავებულ ღვინოებში
Size

756.03 KB

Format

Adobe PDF

Checksum

(MD5):affce7912dce4de132f0e084bbe4ea15

Communities & Collections Research Outputs Fundings & Projects People
  • Cookie settings
  • Privacy policy
  • Contact