Repository logo
  • English
  • ქართული
  • Log In
    New user? Click here to register.Have you forgotten your password?
Repository logo
  • English
  • ქართული
  • Log In
    New user? Click here to register.Have you forgotten your password?
  1. Home
  2. Universities
  3. Georgian Patriarchate St. Tbel Abuseridze Teaching University
  4. აგრარულ მეცნიერებათა და ბიზნესის ადმინისტრირების ფაკულტეტი (სამაგისტრო ნაშრომები)
  5. სამკურნალო მცენარე ჭინჭრის გამოყენებით სადესერტო ლიქიორის წარმოება
 
  • Details
Options

სამკურნალო მცენარე ჭინჭრის გამოყენებით სადესერტო ლიქიორის წარმოება

Date Issued
2019
Author(s)
ირემაძე, ირინე  
Advisor(s)
გორგილაძე, მირანდა  
Institution
საქართველოს საპატრიარქოს წმიდა ტბელ აბუსერისძის სახელობის სასწავლო უნივერსიტეტი  
Faculty
აგრარულ მეცნიერებათა და ბიზნესის ადმინისტრირების ფაკულტეტი  
URI
https://openscience.ge/handle/1/395
Abstract
For Master degree thesis: studying common for Georgia, Keda region dicotyledonous nettle (Urtica gen). plant that contains considerable amount of biological active compounds (carotenes, natural sugars, organic acids), and biochemical analysis of liquor, that was made from this plant. Also were researched results of biochemical analysis; nettle potion techniques; dessert liquor’s-“nettle liquor” production terms and receipt.
Thesis aim: research of pharmaceutical therapeutic nettle plant, potion production in optimal terms from plant’s leaves, using this potion to make tonic, dessert liquor.
Our thesis is researching unstudied in Ajaria region, specifically in Keda dicotyledonous nettle (Urtica gen.) plant’s chemical composition and it’s changing dynamics, with this information we can set harvesting agro periods for nettle plant; potion and alcohol-water potion from plant leaves production techniques explore; “nettle tonic liquor” getting/production mode and methods.
For analyzing obtained product, we used worldwide acceptable methods and ISO standards: nettle plant’s alcohol-water potion and products from plant’s leaves useful chemical compounds researching and calculating with spectrophotometer (Glories) method.
Practical importance. “Nettle tonic liquor” production mode, recipe and methods from plant’s leaves, which is basics of our study
Subjects

ჭინჭარი

მცენარეული ნედლეული

სასმელები

Degree Name
აგრარულ მეცნიერებათა მაგისტრი სასურსათო ტექნოლოგიებში
Degree Discipline
აგრარული მეცნიერებანი
File(s)
Loading...
Thumbnail Image
Name

samagistro iremadze.pdf

Description
სამკურნალო მცენარე ჭინჭრის გამოყენებით სადესერტო ლიქიორის წარმოება
Size

1.08 MB

Format

Adobe PDF

Checksum

(MD5):26a9323b223f9284bb94190889e50093

Communities & Collections Research Outputs Fundings & Projects People
  • Cookie settings
  • Privacy policy
  • Contact