Please use this identifier to cite or link to this item: https://openscience.ge/handle/1/1473
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.advisorმძინარაშვილი, თამაზka
dc.contributor.advisorშეყილაძე, ეკაka
dc.contributor.authorდალაბანდიშვილი, სალომეka
dc.date.accessioned2020-01-17T12:32:01Z-
dc.date.available2020-01-17T12:32:01Z-
dc.date.issued2019-
dc.identifier.urihttps://openscience.ge/handle/1/1473-
dc.description.abstractBacterial growth in the process of study and how to learn how different medications are performed on bacteria. Our work deals with bacteria E.coli and bacteria P.aurogenosa multiplication and its dependence on different environmental factors. In the experiment we used antibiotic gentamicin. To determine the effectiveness of antimicrobial agents, in our studies, we used turbidimeter which allows us to continuously monitor the number of bacteria in the real-time mode by measuring the turbidity of the solution. The turbidimetric method has also been investigated for the reasons for stopping the growth of bacteria in the stationary phase. We have demonstrated that there is a lot of food in the solution of the bacterial propulsion treatment regime and other factors that cause the bacterial process to stop.en
dc.description.abstractბაქტერიული ზრდის პროცესზე დამზერა და იმის შესწავლა, თუ როგორ ხდება ბაქტერიებზე სხვადასხვა მედიკამენტების მოქმედება . ჩვენ მიერ ჩატარებული სამუშაო ეხება ბაქტერია E.coli-ის და ბაქტერია P.aurogenosa გამრავლებას და მის დამოკიდებულებას სხვადასხვა გარემო ფაქტორებზე. ექსპერიმენტში გამოვიყენეთ ანტიბიოტიკი გენტამიცინი. ანტიმიკრობული აგენტების ეფექტურობის დასადგენად, ჩვენ კვლევებში, გამოვიყენეთ ტურბიდიმეტრი, რომელიც საშუალებას გვაძლევს დროის რეალურ რეჟიმში უწყვეტად ვადევნოთ თვალყური ბაქტერიების რაოდენობის ცვლილებას ხსნარის სიმღვრივის გაზომვით. ტურბიდიმეტრული მეთოდით ასევე შესწავლილ იქნა ბაქტერიების ზრდის შეჩერების მიზეზები სტაციონალურ ფაზაში. ვაჩვენეთ, რომ ბაქტერიების გამრავლების სტაციონარულ რეჟიმის ხსნარში არის საკმაოდ ბევრი საკვები არე და ბაქტერიების გამრავლების პროცესის შეჩერებას იწვევს სხვა ფაქტორები.ka
dc.language.isokaen
dc.publisherIvane Javakhishvili Tbilisi State Universityen
dc.publisherივანე ჯავახიშვილის სახელობის თბილისის სახელმწიფო უნივერსიტეტიka
dc.subjectბაქტერიებიka
dc.subjectბაქტერიების გამრავლების პროცესზე დამზერის მეთოდიka
dc.subjectტურბიდიმეტრის მეთოდიka
dc.titleE.coli და Aurogenasa ბაქტერიების გამრავლების დროის მიხედვით კვლევები და სხვადასხვა შეფუთვის ანტიბიოტიკების მოქმედების მექანიზმების განსაზღვრაka
dc.typemaster thesisen
dc.typeსამაგისტრო ნაშრომიka
thesis.degree.nameბიოლოგიის მაგისტრი (ბიომრავალფეროვნება, ბიოქიმია; ნეირომეცნიერებები; განვითარების ბიოლოგია; მცენარეთა ფიზიოლოგია; მიკრობიოლოგია; იმუნოლოგია; უჯრედული ბიოლოგია, მოლეკულური ბიოლოგია; გენეტიკა; ბიოფიზიკა). MSc in Biology (Biodiversity; Biochemistry; Neurosciences, Developmental Biology; Plant Physiology, Microbiology; Imunology; Cellular biology; Molecular Biology; Genetics, Biophysics)ka
thesis.degree.level1-
thesis.degree.disciplineბიოლოგია. Biologyka
dc.contributor.institutionIvane Javakhishvili Tbilisi State Universityen
dc.contributor.institutionივანე ჯავახიშვილის სახელობის თბილისის სახელმწიფო უნივერსიტეტიka
dc.contributor.facultyFaculty of Exact and Natural Sciencesen
dc.contributor.facultyზუსტ და საბუნებისმეტყველო მეცნიერებათა ფაკულტეტიka
item.languageiso639-1ka-
item.cerifentitytypePublications-
item.cerifentitytypePublications-
item.openairetypemaster thesis-
item.openairetypeსამაგისტრო ნაშრომი-
item.openairecristypehttp://purl.org/coar/resource_type/c_bdcc-
item.openairecristypehttp://purl.org/coar/resource_type/c_18cf-
item.fulltextWith Fulltext-
item.grantfulltextopen-
Appears in Collections:ზუსტ და საბუნებისმეტყველო მეცნიერებათა ფაკულტეტი (დისერტაციები, სამაგისტრო ნაშრომები)
Files in This Item:
File Description SizeFormat
MA Thesis Dalbanishvili salome.pdfE.coli და Aurogenasa ბაქტერიების გამრავლების დროის მიხედვით კვლევები და სხვადასხვა შეფუთვის ანტიბიოტიკების მოქმედების მექანიზმების განსაზღვრა739.59 kBAdobe PDFView/Open
Show simple item record

CORE Recommender

Page view(s)

126
checked on May 21, 2024

Download(s)

2,215
checked on May 21, 2024

Google ScholarTM

Check


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.