ოქროცვარიძე, ლალიგოცირიძე, ოლანიმანქანაშვილი, ოლიკოოლიკომანქანაშვილი2018-06-302018-06-302018https://openscience.ge/handle/1/31თემა მოიცავს ღვინის ტურიზმის განვითარების ეტაპებს საწყისიდან დღემდე. მიმოვიხილე თემის გარეშემო არსებული ინფორმაციას და ხაზგასმით არის წარმოდგენილი მისი აქტუალობის, პრიორიტეტებისა და პრობლემების შესახებ სხვადასხვა საკითხები. ღვინის ტურიზმს ვერ შევეხებით ისტორიის, კულტურის, ტრადიციებისა და ტექნოლოგიის გარეშე, რაც ფართოდ განიხლება ქვემოთ მოცემულ თავებში. თემა საკმაოდ პრიორიტეტულია საქართველოს ღირსებებისა და კულტურის პოპულარიზაციისთვის, ასევე შეძენილი აქვს ეკონოკიური კეთილდღეობის გაუმჯობესების მნიშვნელობა. ნაშრომი დატვირთულია იფორმაციულად როგორც ძველი, ასევე ახალი საკითხებით. საქართველოში უკვე პოპულარული მიმართულებაა ღვინის ტურიზმი თუმცაღა აქამდე მოსასვლელად დიდი ძალისხმევა იქნა ჩადებული უამრავი პროფესიონალის მიერ. რათქმაუნდა ტურისტს როგორი შთაბეჭდილება შეექმნება აღნშნული ტურის შემდეგ მხოლოდ ჩვენი ღვინის 8000 წლიან ისტორიასა და კულტურაზე არ არის დამოკიდებული. აღსანიშნავი და დასაფასებელია იმ ადამიანების შრომა ვინც ამ ინფორმაციას უზიარებს მნახველებს. ისევე როგორც ყველა სხვა მიმართულებებში, აქაც არსებობს პრობლემები და მიღწევები(ინოვაციები), სამომავლო გეგმები, ხელისშემშლელი და შმეწყობი ფაქტორები. მიუხედავად იმისა რომ ეტაპობრივად ხდება ამ საკითხების გავლა, მაინც არ არის ამოწურული და მუშაობას საჭიროებს. ამიტომ პატარა თუნდაც ერთი შეხედვით უნმიშვნელო იდეა შეიძლება რაღაც ახლი და გრანდიოზული პროექტის დასაბამი გახდეს.kaღვინის ტურიზმიქართული ღვინის როლი ქვეყნის ტურიზმის განვითარებაშიქართული მევენახეობა-მეღვინეობაmaster thesis