2025-03-282025-03-28https://openscience.ge/handle/1/8442ციტრუსოვანთა ნაყოფის წარმოების, დამზადების, შენახვისა და გადამუშავების ტექნოლოგიები თანამედროვე არომატიზატორების გამოყენებით პროდუქციის წარმოების ასორტიმენტის და ნომენკლატურის გაფართოება და წარმოების რენტაბელობის ამაღლებამევენახეობა-მეღვინეობის დარგის განვითარების პრობლემები, მათ შორის ვაზის ნერგების გამოყვანის პროგრესული ტექნოლოგიები, ჩხავერისაგან ცქრიალა და სუფრის ღვინოების დამზადება, ვაზის ჯიშების დარაიონება და სწავლებაკონსულტირების სისტემის ჩამოყალიბება ფერმერებისათვისჩაის ნედლეულის გადამუშავების ტექნოლოგიებიTechnologies of production, processing, storage and processing of citrus fruits, expanding the product range and nomenclature using modern flavorings and increasing the profitability of productionProblems of the development of viticulture and winemaking, including progressive technologies for raising vine seedlings, production of sparkling and table wines from Chkhaveri, zoning of grape varieties and formation of a training-consulting system for farmersTechnologies of raw tea processingPapunidze, Guramპაპუნიძე, გურამ