გთხოვთ, გამოიყენოთ ეს იდენთიფიკატორი ამ ერთეულის ციტირებისთვის ან ბმულისთვის: https://openscience.ge/handle/1/2154
სათაური: რქაწითელის ჯიშური ვარიაციების ამპელოგრაფიული და ენოლოგიური შესწავლა ჯიღაურას ექსპერიმენტულ ბაზაზე
ავტორები: ბაჩანაძე, ლევან 
ხელმძღვანელი: მაღრაძე, დავით 
ხარისხის სახელი: აგრარული მეცნიერებების მაგისტრი
სასწავლო პროგრამის სახელი: ქართული მევენახეობა-მეღვინეობის სამაგისტრო საგანმანათლებლო პროგრამა
განათლების საფეხური
(0 - საბაკალავრო, 1 - სამაგისტრო, 2 - სადოქტორო ან პოსტსადოქტორო)
1
ხარისხის გამცემი: კავკასიის საერთაშორისო უნივერსიტეტი 
დაწესებულება: Caucasus International University 
კავკასიის საერთაშორისო უნივერსიტეტი 
ფაკულტეტი: Faculty of Viticulture-Winemaking 
მევენახეობა-მეღვინეობის ფაკულტეტი 
საკვანძო სიტყვები: კახეთის მევენახეობის რაიონი
რქაწითელი
აგროტექნიკა
გამოცემის თარიღი: 2020
გამომცემელი: Caucasus International University 
კავკასიის საერთაშორისო უნივერსიტეტი 
რეზიუმე: 
Georgia is the homeland of vine grapes and wine, that is why it always deserves a big attention. There are numbered 525 local varieties since today in Georgia. Studying of these diversity is still being continued. It is exclusively important to explore rare genotypes and increase their approval among grape growers and wine makers.
This research includes studies of two rare Georgian varieties by modern methods of ampelography and enology. These are Rkatsiteli Vardisperi (pink) and Rkatsiteli Tsiteli (red) – two variations of the well-known white-berry variety Rkatsiteli, used as a control variant for verification in this work. These studies were realized in Jighaura collection vineyard on LEPL Scientific-Research Center of Agriculture during 2019-2020 vegetative seasons.
The investigation contains studies of the varieties by the methods of Ampelography, Phenology, Eno-carplogy and Enology including sensorial testing of wines. The research also contains evaluation of resistance against the agent of Downy Mildew Plasmopara viticola and the anatomy studies of the leaf structure.
The Thesis for the Master Degree contains introduction, review of the literature, materials and methods, results, conclusions, acknowledgments, references used and appendixes. The document contains 79 pages.
Presented Master Thesis can be interesting for students and experts in the fields of Viticulture and Wine Making.

საქართველო ვაზისა და ღვინის სამშობლოა, რის გამოც მუდმივად იმსახურებს ყურადღებას. დღემდე აღრიცხულია 525 ადგილობრივი ჯიში, რომელთა შესწავლაც უწყვეტად გრძელდება. განსაკუთრებით მნიშვნელოვანია იშვიათი ჯიშების შესწავლა და მათი წინა პლანზე წამოწევა.
სამაგისტრო ნაშრომი მოიცავს ორი იშვიათი ქარული ჯიშის - რქაწითელი ვარდისფერისა და რქაწითელი წითელის შესწავლას ამპელოგრაფიისა და ენოლოგიის თანამედროვე მეთოდების გამოყენებით, რომელიც განხორციელდა სოფლის მეურნეობის სამეცნიერო-კვლევითი ცენტრის ჯიღაურას საკოლექციო ვენახის ბაზაზე. საკონტროლო ჯიშად გამოყენებული იქნა რქაწითელი. კვლევა მოიცავს საკვლევი ჯიშების შესწავლას ამპელოგრაფიული, ფენოლოგიური, ენოკარპლოგიური, ენოლოგიური, სენსორული თვალსაზრისით, ასევე ჭრაქის მიმართ გამძლეობის სკრინინგსა და ფოთლის ანატომიური აგებულების შესწავლას.
სამაგისტრო ნაშრომი შედგება: შესავალის, ლიტერატურული მიმოხილვის, კვლევითი ნაწილის, ცდის შედეგების, დასკვნების, სამადლობელის, გამოყენებული ლიტერატურისა და დანართებისგან; იგი მოიცავს 79 გვერდს.
წარმოდგენილი სამაგისტრო ნაშრომი საინტერესოა მევენახეობა-მეღვინეობის დარგის სტუდენტებისა და სპეციალისტებისათვის.
URI: https://openscience.ge/handle/1/2154
ჩანს კოლექციებში:მევენახეობა-მეღვინეობის ფაკულტეტი (დისერტაციები, სამაგისტრო ნაშრომები)

ფაილები ამ ერთეულში:
ფაილი აღწერა ზომაფორმატი
Samagistro Bachanadze.pdfრქაწითელის ჯიშური ვარიაციების ამპელოგრაფიული და ენოლოგიური შესწავლა ჯიღაურას ექსპერიმენტულ ბაზაზე3.04 MBAdobe PDFდათვალიერება-გახსნა
სრული ჩანაწერის ჩვენება

CORE Recommender

გვერდის დათვალიერება

303
checked on Apr 19, 2024

გადმოწერა

505
checked on Apr 19, 2024


ერთეულები ციფრულ საცავში დაცულნი არიან საავტორო უფლებით, ყველა უფლების დაცვით, თუ სხვაგვარი რამ არაა მითითებული.