Please use this identifier to cite or link to this item: https://openscience.ge/handle/1/1269
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.advisorდოლბაია, თამარka
dc.contributor.authorგიორგიძე, გირშელიka
dc.date.accessioned2020-01-06T09:47:43Z-
dc.date.available2020-01-06T09:47:43Z-
dc.date.issued2019-
dc.identifier.urihttps://openscience.ge/handle/1/1269-
dc.description.abstractPresented master’s thesis shows social and economic role of viticulture and winemaking in Imereti region, with the perspectives and challenges facing existing sphere. The topic of discussion is: the history of Georgian viticulture and winemaking, material or intangible connection between vine and Georgian culture. Moreover, it’s characterized wine’s unique species of place of origin and wines produced from them. In the paper it is used both quantitative and qualitative research methods, research is based on analysis, synthesis, statistical, empirical research and methods of case study. To collect necessary data for analysis I selected three municipalities form Imereti region, where winemaking culture is widespread – Baghdati, Zestaphoni and Terjola. I specially made out questionnaire that included researching relevant variables. Research paper’s main aim is to make the region more attractive for developing viticulture and winemaking sphere. I strongly believe, that native species of vine have great potential to produce a wine that will capture its place in the world market as a special brand. My work will help everyone who is interested in winery’s potential of Imereti region, because future perspectives’ deep analysis is based on past and present observations.en
dc.description.abstractსამაგისტრო ნაშრომში წარმოდგენილია მევენახეობა-მეღვინეობის სოციალური და ეკონომიკური როლი იმერეთის რეგიონში, თუ რა პერსპექტივებისა და გამოწვევების წინაშე დგას არსებული სფერო. თემაში განხილულია: საქართველოს მევენახეობა-მეღვინეობის ისტორია, საუბარია მატერიალურ თუ არამატერიალურ კავშირზე ვაზისა და ქართულ კულტურას შორის. დახასიათებულია ადგილწარმოშობის ვაზის უნიკალური ჯიშები და მათგან ნაწარმოები ღვინო. სამაგისტრო ნაშრომში გამოყენებული იქნა კვლევის, როგორც რაოდენობრივი, ასევე თვისებრივი მეთოდები, კვლევა ეყრდნობა ანალიზის, სინთეზის, სტატისტიკურ, ემპირიულ კვლევისა და შემთხვევის შესწავლის მეთოდებს. ანალიზისთვის საჭირო მონაცემების მისაღებად შევარჩიე იმერეთის რეგიონის სამი მუნიციპალიტეტი, სადაც გავრცელებულია მევენახეობა - ბაღდათი, ზესტაფონი, თერჯოლა. სპეციალურად შევარჩიე კითხვარი, რომელიც მოიცავდა კვლევისთივს რელევანტურ ცვლადებს. ნაშრომის მთავარი ამოცანაა მეტი ყურადღება მიექცეს რეგიონს, რათა უკეთ განვითარდეს მევენახეობა-მეღვინეობა. მე ვფიქრობ უდიდესი პოტენციალი გააჩნია უნიკალურ ადგილწარმოშობის ვაზის ჯიშებს, რათა აწარმოოს ისეთი ღვინო, რომელიც მსოფლიო ბაზარზე თავის ნიშას დაიჭერს, როგორც მნიშვნელოვანი ბრენდი. ჩემი ნაშრომი დაეხმარება ყველას, ვინც დაინტერესებულია იმერეთის რეგიონის მეღვინეობის პოტენციალით, რადგან წარსულისა და აწმყოს დაკვირვებით, სამომავლო პერსპექტივების სიღრმისეული ანალიზი მოხდა.ka
dc.format.extent53 გვ.ka
dc.language.isokaen
dc.publisherIvane Javakhishvili Tbilisi State Universityen
dc.publisherივანე ჯავახიშვილის სახელობის თბილისის სახელმწიფო უნივერსიტეტიka
dc.subjectსაქართველო-ღვინის სამშობლოka
dc.subjectიმერული მევენახეობა-მეღვინეობის ისტორიული მიმოხილვაka
dc.subjectღვინის ექსპორტიka
dc.titleმეღვინეობის განვითარების ტერიტორიული და სოციალურეკონომიკური თავისებურებები იმერეთის რეგიონშიka
dc.typemaster thesisen
dc.typeსამაგისტრო ნაშრომიka
thesis.degree.nameMA in Human Geographyen
thesis.degree.nameსაზოგადოებრივი გეოგრაფიის მაგისტრიka
thesis.degree.level1-
thesis.degree.disciplineსაზოგადოებრივი გეოგრაფია. Human Geographyka
thesis.degree.grantorივანე ჯავახიშვილის სახელობის თბილისის სახელმწიფო უნივერსიტეტი.ka
dc.contributor.institutionIvane Javakhishvili Tbilisi State Universityen
dc.contributor.institutionივანე ჯავახიშვილის სახელობის თბილისის სახელმწიფო უნივერსიტეტიka
dc.contributor.facultyFaculty of Social and Political Sciencesen
dc.contributor.facultyსოციალურ და პოლიტიკურ მეცნიერებათა ფაკულტეტიka
item.fulltextWith Fulltext-
item.languageiso639-1ka-
item.openairetypemaster thesis-
item.openairetypeსამაგისტრო ნაშრომი-
item.grantfulltextopen-
item.cerifentitytypePublications-
item.cerifentitytypePublications-
item.openairecristypehttp://purl.org/coar/resource_type/c_bdcc-
item.openairecristypehttp://purl.org/coar/resource_type/c_18cf-
Appears in Collections:სოციალურ და პოლიტიკურ მეცნიერებათა ფაკულტეტი (დისერტაციები, სამაგისტრო ნაშრომები)
Files in This Item:
File Description SizeFormat
MA_thesis-Giorgidze_Girsheli (1) axali sazgeo.pdfმეღვინეობის განვითარების ტერიტორიული და სოციალურეკონომიკური თავისებურებები იმერეთის რეგიონში1.38 MBAdobe PDFView/Open
Show simple item record

CORE Recommender

Page view(s)

65
checked on Sep 27, 2024

Download(s)

632
checked on Sep 27, 2024

Google ScholarTM

Check


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.