Please use this identifier to cite or link to this item: https://openscience.ge/handle/1/1776
Title: Biological and Agronomical Study of Grape Varieties Rarely spread in the Guria Region
გურიის რეგიონში მცირედ გავრცელებული ვაზის ჯიშების ჩხავერის, ხუშია შავის და კამური თეთრის ბიოლოგიური და სამეურნეო თვისებების შესწავლა
Authors: Kharaishvili, Natela 
ხარაიშვილი, ნათელა 
Advisor: მდინარაძე, ირმა 
Degree Name: აგრარული მეცნიერებების მაგისტრი
Degree Discipline: ქართული მევენახეობა-მეღვინეობის სამაგისტრო საგანმანათლებლო პროგრამა
Degree Level
(0 - Undergraduate, 1 - Masters, 2 - Doctoral or post-doctoral)
1
Degree Grantor: კავკასიის საერთაშორისო უნივერსიტეტი 
Institution: Caucasus International University 
კავკასიის საერთაშორისო უნივერსიტეტი 
Faculty: Faculty of Viticulture-Winemaking 
მევენახეობა-მეღვინეობის ფაკულტეტი 
Keywords: გურიის რეგიონი
ვაზის ჯიშები
ჩხავერის დახასიათება
ხუშია შავის დახასიათება
კამური თეთრის დახასიათება
Issue Date: 2019
Publisher: Caucasus International University 
კავკასიის საერთაშორისო უნივერსიტეტი 
Abstract: 
The master’s thesis mainly covers the viticulture direction. The purpose of this work was research of agronomic, biological and technological features of Chkhaveri, khushia black and Kamuri white, which are rare varieties of Guria Region.
Another aim of the study was to obtain new experimental data in order to complete biological and ampelographic descriptions of selected varieties from one of the interesting Viticultural area and region.
Our project will assist and improve to study all this grape variety using modern resources and advances technologies regarding their specific, ampelographic, agricultural and technological properties.

სამაგისტრო ნაშრომი წარმოდგენილია მევენახეობის მიმართულებით და კვლევის მიზანი იყო გურიის რეგონის ვაზის ჯიშების ჩხავერის, ხუშია შავის და კამური თეთრის ბილოგიური და სამეურნეო თვისებების შესწავლა; თანამედროვე მოთხოვნების გათვალისწინებით ახალი ექსპერიმენტული მასალების მოპოვება და ვაზისა და ღვინის საერთაშორისო ორგანიზაციის (OIV) მიერ შემუშავებული დესკრიპტორების მიხედვით მათი შეფასება.
ჩვენი პროექტი ხელს შეუწყობს ვაზის კიდევ სამი ქართული ჯიშის (ჩხავერის, ხუშია შავის და კამური თეთრის) თანამედროვე რესურსებითა და ტექნოლოგიებით კვლევას მისთვის დამახასიათებელი ჯიშური, გემოვნური, თვისობრივი თუ სამეურნეო ნიშნით.
URI: https://openscience.ge/handle/1/1776
Appears in Collections:მევენახეობა-მეღვინეობის ფაკულტეტი (დისერტაციები, სამაგისტრო ნაშრომები)

Files in This Item:
File Description SizeFormat
Natela Kharaishvili Samagistro.pdfგურიის რეგიონში მცირედ გავრცელებული ვაზის ჯიშების ჩხავერის, ხუშია შავის და კამური თეთრის ბიოლოგიური და სამეურნეო თვისებების შესწავლა687.6 kBAdobe PDFView/Open
Show full item record

CORE Recommender

Page view(s)

137
checked on Apr 23, 2024

Download(s)

293
checked on Apr 23, 2024

Google ScholarTM

Check


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.